Asgari ücrette rakamlar netleşiyor

2024 asgari ücret belirleme süreci Aralık ayında başlayacak. Rakamlar netleşmeye başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında ücret belirleme toplanılarına başlayacak. Enflasyon değerleri ve asgari ücret için pazarlığın açılacağı taban rakam yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleri bu ayın içerisinde aralık ayına girmeden belirlenecek ve süreç için takvim duyurulacak. Her yıl olduğu gibi 3 istişare 1 karar olmak üzere 4 toplantı yapılması beklenirken, kararların yine 15 kişilik heyette oy çokluğu ile alınması düşünülüyor.

İstişare toplantılarının ardından Bakan Vedat Işıkhan, Bakan Mehmet Şimşek bir araya gelecek. İki bakanın ortak çalışmasıyla yeni asgari ücretin belirleme süreci nihayete erecek.

Asgari ücret Ocak 2024 zammı hesaplamaları için genel olarak 6 aylık enflasyon verileri önemli olacak. Enflasyon rakamlarının yanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi sendikaları ve işverenlerle ilgili ön görüşme ve anket süreçleri de yapıyor. Bu veriler de asgari ücret belirlenirken masada olacak.

Sabah gazetesinde yayınlanan habere göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında olacak ilk rakam, enflasyon tahmini ile birlikte gelecek. Buna göre 15.707,39 TL rakamında pazarlıklar başlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri