Asgari ücrette son dakika: Komisyon toplanıyor

Merakla beklenen asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. Komisyon, 13 Haziran'da hükümet, işçi ve işveren temsilcileri ile toplanacak ve temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret belirlenecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 13 Haziran'da asgari ücret zammı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde toplanacak. Toplantıya, TÜRK-İŞ, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalara başlayacağını duyurmuştu.

"TEMMUZ AYINDA YASALAŞTIĞINA ŞAHİTLİK EDECEĞİZ"

Asgari ücret zammıyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu şunları söylemişti: "Ne vadettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Vadettiğimizi yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu perspektif gerçekleşecektir. Asgari ücret memur maaşı ile ilgili açıklamalarımız vardı. Bunları teklife dönüştürmek sureti ile bunları halledeceğiz. Temmuz ayında yasalaştığına şahitlik edeceğiz."

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENEN FİYAT

Asgari ücrette alt sınırın 500 dolar olarak belirlendiğini eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açıklamıştı. Kur artışı ise hesabı değiştirdi. 500 dolarlık alt sınır 11 bin 600 liralara yükseldi. Bu rakama refah payı da eklenirse yeni asgari ücretin minimum 12 bin lira olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri