Aşkın Bak: Mahalle tipi tesislerin sayısı hızla artıyor

Aşkın Bak, Türkiye genelinde inşa edilen 10 binden fazla mahalle tipi spor alanının halkın hizmetine sunulduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2005 yılından bu yana Türkiye genelinde 10 binden fazla mahalle tipi spor alanının inşa edildiğini ve halkın hizmetine sunulduğunu belirtti. Bakan Bak, bu tesislerin sayısının Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te daha da artacağını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin hem sosyal hem de sportif açıdan doğru bir şekilde yetişmelerini ve gelişmelerini sağlamak için yatırımlarını sürdürmektedir. 2005 yılından bu yana Türkiye genelinde, her mahallede halı sahası bulunmasını hedefleyen bir çalışma yürütülmektedir.

Bu tesislerde futbol, basketbol ve voleybol sahaları yer almaktadır. 2005 yılından bugüne kadar Türkiye genelinde 2 bin 871 mahalle tipi futbol sahası, bin 280 mahalle tipi basketbol-voleybol sahası ve 6 bin 52 pota projesi tamamlanmıştır.

Bakan Bak, bu tesislerin çocuklar ve gençler tarafından sporu benimsemelerine ve sosyalleşmelerine katkı sağlayacağını vurgulayarak, her bir gencin spor yapmaya kolayca ulaşabilmesini hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, gençlerin sosyal hayatlarını spor faaliyetleriyle birleştirmek istediklerini ve onlara destek olmaya devam ettiklerini ifade etti.

Bakan Bak, mahalle tipi tesislerin Türkiye'nin dört bir yanında bulunduğunu ve bu yatırımlarla ilgili ailelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Ailelerin çocuklarının nerede vakit geçirdiğini bildiklerini ve bu tesislerin Türkiye genelinde daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Mahalle tipi tesislerin gençlerin sporu daha iyi benimsemelerine katkı sağlayacağını ifade eden Bakan Bak, çocukların ve gençlerin spor yapabilecekleri, enerjilerini atabilecekleri ve aynı zamanda sosyalleşebilecekleri yerlere ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bakanlık olarak gençlerin kullanımına sunulan bu tesislerle geleceğin teminatı olan gençlerin yanlarında olduklarını gösterdiklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri