Assange suçlamaları kabul ederek özgür kaldı

Julian Assange'ın ABD ile yapılan anlaşma sonucunda İngiltere'den Avustralya'ya gitmesine izin verilmesi, geniş bir tepki yelpazesi doğurdu.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) Konuşma, Gizlilik ve Teknoloji Projesi Direktörü Ben Wizner, Assange'ın serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ancak bu durumun gazetecilik için zararlı bir emsal oluşturabileceği uyarısında bulunmuştur. Wizner, Assange'ın "suçlu olduğunu kabul etme" şartının federal mahkemeler için riskli bir örnek olabileceğini vurgulamıştır.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) CEO'su Jodie Ginsberg ise Assange'ın serbest bırakılmasını olumlu karşılamış, ancak ABD'nin Assange üzerinden gazetecilere yönelik Casusluk Yasası uygulamasının endişe verici olduğunu belirtmiştir. Ginsberg'e göre, bu durum gazetecilerin ihbarcılardan gizli materyal almasını riskli hale getirebilir.

Savaş karşıtı sivil toplum örgütü CodePink ise Assange'ın eleştirel gazeteciliği sayesinde savaş suçları hakkında önemli bilgilerin ortaya çıktığını savunarak, Assange'ın serbest bırakılmasını memnuniyetle karşılamıştır.

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence ise Assange'ın serbest bırakılmasına şiddetle karşı çıkmış, ABD ordusunun ve ulusal güvenliğinin tehlikeye atıldığını savunmuştur. Pence'e göre, Assange'ın ABD ile yapılan anlaşma adalete aykırıdır.

Julian Assange'ın serbest bırakılması, ABD'de farklı siyasi çevrelerden ve sivil toplum örgütlerinden çeşitli tepkiler almıştır. Assange'ın durumu, basın özgürlüğü ve gazetecilik etiği açısından önemli bir tartışma konusu olmaya devam etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri