ASTOP Vefa Ödülleri verildi

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından düzenlenen Vefa Ödülleri töreni, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. ASTOP Kurucusu Veli Sarıtoprak “Vefa duygusu olmayanın bekası olmaz” dedi.Vefa ödülüne layık görülen Nevzat Demir’e ödülünü Nezih Allıoğlu verdi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP)’un bu yıl ki Vefa Ödülü alanlar arasında , Fırat Plastik’in kurucusu Nevzat Demir de vardı. Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Yönetim Kurulu Başkanı ve ASTOP Kurucusu Veli Sarıtoprak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törende, topluma üstün hizmetlerde bulunan isimler ödüllendirildi.

Fırat Plastik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir'e ödülünü Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu takdim etti. Allıoğlu, vefa duygusunun toplum ilişkilerinde ve kültürde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, bu duyguyu gelecek nesillere aktarmanın gerekliliğine dikkat çekti.

“VEFA DUYGUSU OLMAYAN TOPLUMLARIN GELECEĞİ OLMAZ”

ATO Başkanı Gürsel Baran, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin en zor zamanlarında birbirine gösterdiği vefanın çok büyük önem taşıdığını söyledi. Baran, “Vefa deyince aklımıza Sayın Veli Sarıtoprak geliyor. Sayın Veli başkanımız yine çok harika bir iş çıkarmış. Böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı ben çok mutlu oldum. Topluma hizmet etmenin, güzel davranışların ve örnek davranışların kıymetini bilmek, hakkını teslim etmek ve duygularını ifade ederek vefa göstermek gerçekten çok güzel. Vefa duygusu olmayan toplumların geleceği olmaz. Vefa duygusu Türk milletinin sahip olduğu en erdemli özelliklerden birisidir. ‘Yüzyılın felaketi’ olarak adlandırılan geçen yılki depremde Türk insanı o vefa duygusuyla sahneye çıktı. Vefa Ödülleri ASTOP’un en önemli misyonunun bir parçasıdır” diye konuştu.

“BENİM BÜTÜN BORCUM, VEFAM VE MİNNETİM CUMHURİYETEDİR"

Ödül alan Nevzat Demir ise, ödülünü alırken Cumhuriyet'e olan minnetini dile getirdi ve Cumhuriyet'in kendisine sağladığı imkanlarla sanayi ve iş dünyasında başarılı olma fırsatı sunduğunu ifade etti.

“TOPLUMDA İLETİŞİM ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI”

TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı ve ASTOP Kurucusu Veli Sarıtoprak, “Toplumda iletişim önemli ölçüde azaldı. Dijital dönüşüm ve salgın insani özelliklerimizi etkiledi. Saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve özellikle vefa duygumuzu yitirdik. Vefa duygusu olmayanın bekası olmaz. ASTOP yaklaşık 18 yıldır vefayı Türkiye'nin gündemine taşır. Bu törenler bu ülkeye, bu millete, bu insanlığa, büyüklerimize, Cumhuriyete ve Atatürk'e bir nevi bize hakkınızı helal edin törenleridir.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri