ATA Parti Genel Başkanı Zeybek’ten Diyanet ve RTÜK'e sert eleştiri

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ilahiyatçı Cemil Kılıç'ın bir özel televizyon kanalında yaptığı programın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın şikâyeti üzerine RTÜK tarafından yayından kaldırılmasına karşı çıktı. Zeybek, "Yeryüzünde böyle bir Diyanet, böyle bir RTÜK böyle bir karar var mı?" diye sordu.

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, sosyal medya platformu X üzerindeki hesabından RTÜK'e tepkisini dile getirdi. "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşleri dışında görüş belirtilemez" ifadesinin kabul edilemeyeceğini belirten Zeybek, RTÜK'ün Cemil Kılıç'ın FLASH TV'deki yayınını kaldırdığını ve kanalı cezalandırdığını vurguladı.

Açıklamalarında, "İnanmadınız mı? Cemil Kılıç’ın X hesabına bakın!" diyerek durumu sorguladı ve "Yeryüzünde böyle başka bir ülke var mı?" şeklinde ifade etti.

Tarihi bir karşılaştırma yapan Zeybek, geçmişte papalık döneminde benzer bir baskının olduğunu hatırlatarak, "1517’de Luther buna başkaldırdı. Papalık da artık böyle bir savda bulunmuyor" dedi. Osmanlı döneminde de benzer uygulamaların yaşandığını, Sultan Süleyman döneminde Şeyhülislam Ebussuud'un Aleviler ve diğer inanç gruplarına yönelik fetvalar verdiğini anlattı.

"YERYÜZÜNDE BÖYLE BİR DİYANET, BÖYLE BİR RTÜK BÖYLE BİR KARAR VAR MI?

Zeybek, "Neyse ki RTÜK ile Diyanet’in öldürtme yetkileri yok; ancak yayın kaldırma ve susturma yetkilerini kullanıyorlar" diyerek mevcut durumu eleştirdi. Son olarak, "Bu kafa artık yüzlerce yıl gerilerde kaldı, sanıyorduk. İhvancı iktidarın gölgesinde, laik, demokratik devletimizde hortladı." ifadelerini kullandı. Zeybek, "Yeryüzünde böyle bir Diyanet, böyle bir RTÜK böyle bir karar var mı? Ben bilmiyorum. Bilen varsa yazsın, öğrenelim." diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri