Atama kararları açıklandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda yapılan atama ve görev değişiklikleri şu şekilde:

Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği görevine, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim atandı. Birleşik Meksika Devletleri nezdinde ise Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne, Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Murat Salim Esenli getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda çeşitli görev değişiklikleri yapıldı. Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Halil Sözmen görevden alındı. Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'ne Ersin Dilber, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'ne Salih Çelik atandı. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne ise Turgay Türkyılmaz getirildi. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'ne Osman Yıldız, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne Ferhat Çolak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanlığı'na ise Ahmet Abdullah Antalyalı atandı. İstanbul İl Tarım ve Orman Genel Müdürü Ahmet Yavuz Karaca görevden alındı ve yerine Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar atandı.

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu ve Yürütme Kurulu Başkanlığı'na Abdullah Buğrahan Karaveli atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda da bazı il müftülüklerinde değişiklikler yapıldı. Eskişehir İl Müftülüğü'ne Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, Erzincan İl Müftülüğü'ne Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Hakkari İl Müftülüğü'ne ise Hüseyin Okuş atandı. Kayseri İl Müftülüğü'ne Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Amasya İl Müftülüğü'ne Kars İl Müftüsü Hamza Bayram, Kars İl Müftülüğü'ne Yavuz Yıldız getirildi. Tunceli İl Müftülüğü'ne Mustafa Şanver, Edirne İl Müftülüğü'ne Karabük İl Müftüsü Ercan Aksu, Karabük İl Müftülüğü'ne Bilecik İl Müftüsü Ali Eruh, Bilecik İl Müftülüğü'ne Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek, Şırnak İl Müftülüğü'ne ise Orhan Örnek atandı. Ayrıca, Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun Tunceli İl Müftülüğüne atanması ve Tunceli İl Müftüsü Şevket Dilmaç'ın Hakkari İl Müftülüğüne atanması ile ilgili önceki kararlar iptal edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri