Atatürk’ü kimler, nasıl ve neden öldürdü?

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölmedi, öldürüldü. Konuyla ilgili o kadar çok yayın, iddia ve görüş var ki; her biri çok önemli bilgi ve belgelerle dolu…

HAZIRLAYAN: DURSUN ERKILIÇ

Ömrünü milletinin tarih sahnesinden silinmemesi için cephelerde geçiren…

Dünyanın emperyalizmi dize getiren ilk antiemperyalist savaşçısı…

Mazlum milletlerin ilham kaynağı…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu…

10. Yıl Nutkunda, “…Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafıyla, atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır…” diyen…

Cumhuriyet yolunu devrimleriyle aydınlatan…

Aydınlık Türkiye’yi giden yola bilim taşlarını döşeyen…

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölmedi, öldürüldü…

***

Bu hazin hadiseyi, Ata’mızın aramızdan ayrılışının 85. Yılı dolayısıyla eski bir yazımla gündeme getirmek istiyorum…

11 Nisan 2010’da, Gazeteci Alev Çukurkavaklı’nın “Seçkin Sınıf Yalanları” kitabında yer alan ve belgelere dayanarak kaleme aldığı “Mustafa Kemal nasıl öldürüldü, kim öldürdü?” başlıklı yazısı ve kendisiyle yaptığım sohbetle oluşan yazı dizisinden alıntılarla aktarmak istiyorum.

O yazı dizisi için hazırladığım anons, sözünü ettiğim kitaptan alıntılarla bilgilendirme özelliği taşıyordu… Şöyle:

***

ATATÜRK; eski Adliye Vekili Mahmut Esat Bozkurt’u çağırarak, Masonluğun kuruluş, örgütlenme ve çalışmalarına ilişkin bilgiler içeren dosyayı verdi ve “Bunu güzelce mütalaa et, bir takrirle, Halk Partisi Grup Başkanlığı’na ver. Grupta bunlara şiddetli bir hücum yap ve grupça kapanmasına delalet et, senin de bu işte şeref payın olacaktır” dedi.
***

BİR HABER; Anadolu Ajansı, 10 Ekim 1935 tarihinde abonelerine şu önemli haberi geçti: “Türkiye Mason Cemiyeti, memleketimizin sosyal tekâmülü ve günden güne artan muazzam terakkilerini nazarı itibara alarak, faaliyetlerine nihayet vermeyi ve bütün mallarını memleketin sosyal ve kültürel kalkınmasına çalışan halkevlerine teberrüü muvafık görülmüştür.”
***

BENAROYAS: Varnalı Bulgar Yahudisi, 33 dereceli Farmason Avram Benaroyas Türkiye Mason Cemiyeti’nin kapandığını Moskova’da bir toplantı sırasında öğrendi. “O Sarı Lider ortadan suret-i katiyetle kaldırılacaktır. Mefkuremize imha edici darbe vuranların akıbeti, feci şartlar altında ölümdür!” dedi.

***

M.N. NALÇACI; Türkiye’nin ikinci Mason lideri Kimyager Mustafa Hakkı Nalçacı, acilen Kremlin’e davet edildi ve Moskova’ya korkarak gitti. Nalçacı, Atatürk’ün öldürülmesinden sonra Nazım Hikmet başkanlığında bir hükümet kurulmasını istedi…

***

BENAROYAS: “1937 yılının ortalarında, ismini açıklayamayacağım bir doktor, bazı şöhretlere dayanarak Atatürk’e ilk darbeyi sinir organlarını za’fa düşürmek sureti ile indirdi. Etrafında çember meydana getirdiğimiz Sarı Lider, kendiliğinden bu çemberin içine girip hayatını bize teslim etti.”

***

ATATÜRK’ün Afet İnan’a yazdığı mektuptan: “Afet, vaziyetim şudur; bence doktorların yanlış görüş ve hükümleri sebebiyle hastalık durmamış ilerlemiştir. Hükümet benim reyimi almaya lüzum görmeksizin Fissenger’i getirtti.”

YARIN: Atatürk Öldürüldü…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri