Atatürk’ün çocukluğu ilk kez animasyonda canlandı: Filmin yapımcısına sorduk!

Atatürk’ün çocukluk yıllarını anlatan ilk animasyon filmi, Ankara’daki gala ile çocuklarla buluştu. Yapımcı Kamuran Ayna, “Bu filmle çocuklara kahramanlıklarını yansıtabilecekleri bir miras bırakmak istedik.” dedi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Atatürk’ün çocukluğuna, eğitim hayatına ve hayallerine odaklanan ilk animasyon filminin galasına ev sahipliği yaptı. Çocuklar, Ulu Önder’i ilk kez animasyon formatında izleme fırsatı bulurken, filmin yapımcısı Kamuran Ayna, projenin arka planını ve hedeflerini anadolugazete.com.tr ile paylaştı.

“ÇOCUKLARA KAHRAMANLIKLARINI YANSITABİLECEKLERİ BİR HİKÂYE SUNMAK İSTEDİK”

Kamuran Ayna, filmle ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Bu film, hepimiz için destansı bir hikâyeyi çocuklara anlatmak amacıyla hazırlandı. Bu destanın aynı zamanda insani bir yanı da var. Atatürk de çocukluğunda acılar yaşadı, zorluklarla karşılaştı. Biz bu yönlerine vurgu yaparak, bugünün çocuklarına büyük bir armağan bırakmayı hedefledik. Çocukların, Atatürk’ün kahramanlıklarını kendi hayatlarına yansıtmalarını sağlamayı amaçladık.”

Bu yapımın, Ayna’nın ilk yapımcılık deneyimi olduğunu belirten Ayna, projenin böylesine önemli bir konuda olmasının kendisi için ayrı bir onur olduğunu ifade etti. Film ekibi, yüze yakın kaynaktan bilgi toplayarak senaryonun doğruluğunu güvence altına aldı.

“SERİ DEVAM EDECEK”

Kamuran Ayna, projenin devam filmlerinin de planlandığını müjdeledi. İkinci filmde Atatürk’ün 12 ile 30 yaşları arasındaki döneme, üçüncü filmde ise 30 yaşından vefatına kadar olan sürece odaklanılacak. “Son Gazi” adlı yeni bir seri de hazırlık aşamasında. Bu serinin, Atatürk’ün devrimleri ve mirası üzerine kurulu olacağını belirten Ayna, “Mustafa Kemal’in yaşattığı devrimlerin bizler için önemi büyük. Bu mirası çocuklara ve gençlere en doğru şekilde aktarmak istiyoruz.” dedi.

“GALA BEKLEDİĞİMİZ GİBİ OLDU SIRADA İSTANBUL'DAKİ GALA VAR”

Ankara’daki gala katılımının bekledikleri düzeyde olduğunu belirten yapımcı, çocukları ön plana çıkarmanın en önemli amaçları olduğunu vurguladı. “Her yetişkinin çocuklarını getirerek bu değerli yapımı izletmesi bizim için önemliydi. Beklediğimiz gibi oldu ve çok güzel geçti” diyen Ayna, İstanbul galasını da heyecanla beklediklerini söyledi.

“BUGÜNÜN ÇOÇUKLARINA YÜZYILLAR SÜRECEK BİR MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Ayna, projenin çocuklar için önemli bir armağan olduğunu dile getirdi: “Bugünün çocuklarına yarının en büyük armağanını sunduğumuzu düşünüyorum. Herkesin bu projeyi izlemesini istiyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri