Atatürk’ün manevi torunu ATA Parti'ye katıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü'nün oğlu, 73 yaşındaki Ali Kemal Doğançay, ATA Parti'ye katıldı. Doğançay, "Atatürk'ün ideallerini doğrudan benimseyen ve bu yolda kararlılıkla ilerleyen Namık Kemal Zeybek ile ATA Parti'de siyaset yapacağım" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü'nün oğlu, 73 yaşındaki Ali Kemal Doğançay, annesi Ülkü'nün, İsmet İnönü için “O karşı devrimciydi” dediğini hatırlattı ve uzun süredir ATA Parti'yi takip ettiğini belirtti. Doğançay, partisinin misyonu hakkında şunları söyledi:

“ÜLKEMİZ, ATATÜRK’ÜN İLKELERİYLE YENİDEN YÜKSELECEK”

“Günümüzün CHP'si, Atatürk'ün çizgisinden oldukça uzaklaşmış durumda. Eğer öyle olmasaydı kendilerini ‘Yeni CHP’ olarak nitelendirmezlerdi. Türkiye bu nedenle ciddi sorunlar yaşıyor, her şey altüst olmuş durumda. Bu ülke, Atatürk döneminde nasıl sıfırdan ayağa kalktıysa, yine onun ilkeleriyle yeniden yükseleceğine inanıyorum.”

“ATA PARTİ, ATATÜRK’ÜN İLKELERİNİ YAŞATIYOR”

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek’in, bir röportajında “Biz 1930’un CHP’siyiz” demesi, Doğançay’ın dikkatini çekti. “Bu sözler beni etkiledi ve ATA Parti’yi daha yakından incelemeye başladım. ‘Yeniden Türk Devrimi’ vizyonuyla hareket eden ATA Parti’nin, Atatürk’ün yolunu izlediğine inandım. Bu nedenle partiye katılma kararı aldım,” dedi Doğançay. "Atatürk’ün düşüncelerine sahip çıkan ve onun izinden gitme kararlılığını gösteren Namık Kemal Zeybek ile ATA Parti’de siyaset yapacağım" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri