Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak ve bayrak bisikletlerle Samsun'a doğru yola çıktı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak ve bayrak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun'a ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Bu anlamlı etkinlikte, sporcular tarafından Samsun'a götürülmek üzere toprak ve bayrak dün, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç ve beraberindeki heyete teslim edildi.

Her ildeki farklı gruplar ve bisiklet kulüplerinin desteğiyle Samsun'a ulaştırılacak olan toprak ve Türk bayrağını taşıyan Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu (ROBİS) üyeleri Gümülcine'den yola çıktı. Sporcular, taşıdıkları toprak ve bayrağı yarın İpsala Sınır Kapısında düzenlenecek törenle Edirne'den gelen bisikletçilere teslim edecekler.

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Meriç, yaptığı açıklamada, "2019 yılından beri Selanik'teki Atatürk Evi'nden aldığımız toprak ve bayrağı bisikletçilerimizle beraber Samsun'a kadar götürüyoruz" dedi. Meriç, Selanik'ten alınan toprak ve bayrağın 19 Mayıs'ta Samsun'da son bulacak olan yolculuğunun büyük bir anlam taşıdığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri