Ata’ya sevgilerini böyle gösterdiler

Konyaaltı Aynur-İrfan Kamil Bileydi Yaşlı Kreşi sakinleri, Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle yaptıkları eserlerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnet ve şükranlarını sundu.

Konyaaltı'na bağlı Uluç Mahallesi’nde bulunan Aynur-İrfan Kamil Bileydi Yaşlı Kreşi, sakinleri yaptıkları çalışmalarla hem gururlandırdı hem de duygulandırdı.

Yaşlı Kreşinin 60 yaş ve üzeri sakinleri, 10 Kasım için Atatürk çalışmaları yaptı. Yaşlıların sosyal hayata dahil olması için yapılan merkez, çok sayıda üyeye hizmet veriyor.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgilerini yaptıkları resim ve mum gibi eserlerle gösteren kadınlar, yaptıkları çalışmalarla gururlandı.

"ATATÜRK BİZE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ VERDİ"

Atatürk'e olan borçlarını asla ödeyemeyeceklerini söyleyen Aynur-İrfan Kamil Bileydi Yaşlı Kreşi üyesi Necmiye Özsüllü, "Kadın olarak Atatürk'e çok şey borçluyuz. O, bize özgürlüğü verdi." diyerek duygularını ifade etti.

Atatürk'ün dünya çapında büyük bir dâhi olduğunu hatırlatan Necmiye Özsüllü, "Bir kadın olarak ona çok şey borçluyuz. O olmasaydı Türkiye olmazdı. Bizler olamazdık. O'na sevgimizi ve minnetimizi yaptığımız bu eserlerle göstermeye çalıştık.” diye konuştu.

Aynur-İrfan Kamil Bileydi Yaşlı Kreşi sakinlerinden emekli öğretmen Pakize Kutlu ise “Atatürk, bu yüzyılda karşımıza çıkmış bir dahi. Ona çok şey borçluyuz. O bize özgürlüğümüzü verdi. Bizler de burada yaptığımız eserlerle Atatürk’ü anıyoruz.” sözleriyle Ata'ya olan minnet duygularını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri