ATEM Üyesi İsmail Çağlar: “Emlakçılar değil, mal sahipleri fiyatları artırıyor!”

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çağlar, kiralık ve satılık evlerde bazı problemlerin olduğunu söyledi. Kira fiyatlarının artması ve satılık evlerde kredi sorunlarının yaşandığına dikkati çeken Çağlar, “Faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı insanlar ev alamıyor. Doğal olarak nakit para da bulamayacaklarından sıkıntı yaşıyor.” dedi.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Ekim'de aylık ve yıllık enflasyon oranını açıkladı. Açıklanan verilere göre ekim ayı kira artış oranı yüzde 63,47 olarak belirlendi. Konuyla ilgili olarak Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çağlar, anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.

Yeni gelen zamla birlikte mal sahiplerinin bu artışı ne kadar düzgün bir şekilde kullanacaklarını bilemediğini söyleyen Çağlar, “Mal sahipleri verilen zamlara uymuyor daha fazla para istiyor. Örneğin, kirası 15 bin TL olan bir ev, yeni gelen zamla birlikte 25-30 bin TL arasında bir fiyata tekabül ediyor. Lakin bunu daha da artırarak 35 bin TL’lere kadar çıkarabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Elinde on tane kiralık dairenin bulunduğunu ama insanlara veremediğini bildiren Çağlar, “Kiralık dairelerimiz var ve birkaç aydır veremiyorum. Satılık dairelerde ise kredi sıkıntısı var. Faiz oranları yüksek olduğu için insanlar ev alamıyor. Doğal olarak nakit para da bulamayacaklarından sorun yaşıyor.” diye konuştu.

“MEMUR VE ÖĞRENCİLER KİRA FİYATLARINDAN DOLAYI DAİRE BULAMIYOR”

Ankara’da memur ve öğrencilerin kiralık daire bulma konusunda yaşadığı zorlukların yüksek kira fiyatlarından kaynaklandığını belirten İsmail Çağlar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ankara’ya atananların çoğu, kira fiyatlarının yüksek olmasından dolayı ev tutamadı. Memurlara çıkan lojman varsa bazıları orada kalarak sorunlarını çözdü. Memurun aldığı maaş belli, öğrenci zaten okumaya geliyor. Öğrencilere de 1+1 veya 2+1 eşyalı olarak daire bulmak da çok zorlandık. Bu şekilde bir sıkıntımız var.”

“EMLAKÇILARIN GÜNAH KEÇİSİ SEÇİLMEMESİNİ İSTİYORUZ”

Depremden ve savaştan sonra dolar ve altının yükselmesiyle birlikte mal sahiplerinin de kira fiyatlarını artırdığına vurgu yapan Çağlar, “Kiraları yükselten emlakçılar olarak biliniyor ama fiyatları artıran mal sahipleri. Emlakçıların günah keçisi seçilmemesini istiyoruz. Mülk sahiplerine biraz vicdan diyorum. Ankara zaten memur ve öğrenci şehri, hiç yoktan biraz da olsa yardımcı olsunlar.” şeklinde konuştu.

ÇAĞLAR: YENİ YIL İLE BİRLİKTE KİRALARDA ARTIŞ OLABİLİR

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber kiraların tekrar artabileceğini hatırlatan Çağlar, İsrail ve Filistin savaşının yansıması olarak olası göç durumunda kiraların yükselebileceğini öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri