Atıklar dönüşüyor, sokak hayvanları doyuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki yenilikçi bir yaklaşımla, kurum ve restoranlardan topladığı yemek atıklarını geri dönüştürerek sahipsiz kedi ve köpekler için mama üretiyor. Mamalar, kent genelinde belirlenen 250 beslenme noktasına dağıtılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin sokak hayvanları için gerçekleştirdiği bu çalışma kent genelinde 250 beslenme noktasında devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, projenin detaylarını paylaşarak, gastronomi şehri Gaziantep'in avantajını kullanarak yemek atıklarını zenginleştirdiklerini ve sokak hayvanları için besleyici mamalara dönüştürdüklerini belirtti.

Özsöyler, soğuk hava koşullarında sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının arttığını ve günlük 2 veya 2,5 ton mama üretim kapasitesiyle bu ihtiyaca karşıladıklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 30 kişilik ekibi, sokak hayvanlarına ulaşmak için günlük yüzlerce kilometre kat ediyor ve ürettikleri mamaları dağıtarak sosyal sorumluluk anlayışını hayata geçiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 30 kişilik ekibi, günlük yüzlerce kilometre kat ederek sokak hayvanlarına ulaşarak mamaları dağıtıyor. Bu proje, sadece yemek atıklarının değerlendirilmesi açısından değil, aynı zamanda sokak hayvanlarına yönelik sosyal sorumluluk anlayışının bir yansıması olarak öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri