Avrupa’da Filistin avı

Uluslararası kamuoyu Filistin’i kaderiyle baş başa bırakırken, cılız seslerle de olsa destek olmaya çalışanları da dışlamaya başladı.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Avrupa, İsrail’in tüm yaptıklarına “öz savunma hakkı” olarak sağır ve kör kalırken, Batı’dan Filistin adına gelecek her türlü destek eylemi de büyük bir tehdit ve baskı ile karşı karşıya kalıyor. Bireysel olarak batıda destek açıklamaları yapanlar bile şirketleri tarafından işleriyle tehdit edilirken futbolda da durum çok farklı yerlere gidiyor.

Daha önce Filistin’e destek açıklaması yaptığı için kadro dışı kalan, sözleşmesi feshedilen futbolculardan bahsetmiştik.

Şimdi ise sırf Filistin’i desteklediği için tribünlerden silinmek istenen bir taraftar topluluğundan bahsedeceğiz.

Filistin davasına ilk günden itibaren gündemde savaş olsun olmasın destek veren Celtic taraftarı bugünlerde eşi benzeri görülmemiş bir ceza ile karşı karşıya bırakılmak isteniyor.

GREEN BRIGATE TRİBÜNDEN SİLİNMEK İSTENİYOR

Celtic’in 1966 yılında kurulan ve genel itibariyle sol görüşlü bir çizgiye sahip olan tribün grubu Green Brigate, Filistin meselesinde batının tüm baskı unsurlarına ve tehditlerine rağmen sessiz kalmadı. Kulübün yapılacak destek gösterisini engelleyeceğini öğrenen grup, “bayrak bulamıyorsanız, yazıcıdan çıktı alarak gelin” diyerek taraftarı Filistin için desteğe çağırmıştı.

UEFA’dan ve federasyondan gelen “yasaklama” kararlarına kulüp de taraftarla arasına mesafe koyduğunu göstermek için daha sert önlemler almaya çalıştığını gösteriyor.

Son oynanan Atletico Madrid maçında güvenliğin sert önlemleri ile karşılaşan grup, ufak çaplı bir çatışma ile de olsa güvenliği aştı ve yine Filistin bayraklarını gösterdi.

Bunun üzerine kulüp “stadyumun ve stadyum ahalisinin güvenliğini sağlama” gerekçesiyle Green Brigate üyelerinin kombine biletlerini askıya aldı. Tribünlere giremeyecek olan grup üyeleri, Filistin için çağrı yapmaktan vazgeçmeyeceklerini, 1966 yılından beri duruşlarının bu tarz konularda net olduğunu dile getirdi.

Kulüp ise Filistin meselesi konusunda geri adım bekliyor. Avrupa kamuoyunda bu girişim aynı zamanda Green Brigate ve benzeri grupların tribünlerden silinmesi adına ilk adımın atıldığı yönünde yorumlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri