Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi: SAHA EXPO binlerce ziyaretçiyi ağırladı!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, bu yıl uluslararası savunma sanayisi dünyasında dikkat çekici bir başarıya imza attı. 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar, 120 ülkeden 1478 firmayı ve 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı.

Fuar, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Savunma Sanayii Başkanlığı ile 6 bakanlığın desteğiyle gerçekleştirildi. 90 bin metrekarelik alana yayılan organizasyonda, toplamda 4 milyar 332 milyon doları ihracata yönelik olmak üzere, 6 milyar 189 milyon dolarlık 133 anlaşma imzalandı.

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN GÜCÜ: YERLİ TEKNOLOJİLER DÜNYA SAHNESİNDE

Savunma, havacılık ve uzay alanında faaliyet gösteren birçok önde gelen firma, SAHA EXPO’da yerli ve milli ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı buldu. Aralarında ASELSAN, Roketsan, HAVELSAN ve FNSS gibi Türkiye’nin önde gelen savunma sanayisi firmalarının yer aldığı fuarda, toplamda 300’den fazla ürün tanıtımı gerçekleşti. ASELSAN, milli elektronik harp sistemleri, anti-dron çözümleri ve güvenli haberleşme teknolojilerini ilk kez sergilerken, Roketsan geliştirdiği lazer güdümlü mühimmat ve tanksavar füze sistemini fuara taşıdı. HAVELSAN ise dijital birlik teknolojisindeki yeniliklerini uygulamalı olarak gösterdi.

STM tarafından tanıtılan insansız otonom su altı platformu STM NETA 300 ve Türkiye'nin ilk milli denizaltısı STM500'ün mukavim teknesi yoğun ilgi gördü. FNSS'in 5. nesil zırhlı muharebe aracı Pars Alpha 8x8, alanda dikkat çeken bir diğer yenilik oldu.

25 BİN BİREBİR GÖRÜŞME, 5 KITA 35 ÜLKEDEN KATILIM

SAHA EXPO, 5 kıtadan 35 ülkenin alım heyetini ağırlayarak, Türk savunma sanayisinin uluslararası alanda büyüme potansiyelini gözler önüne serdi. 26 bakan ve 6 genelkurmay başkanı gibi üst düzey temsilcilerin yer aldığı fuarda, resmi ve ticari heyetler toplamda 25 bin birebir görüşme gerçekleştirerek stratejik iş birlikleri için zemin hazırladı. ASELSAN, Roketsan, HAVELSAN ve diğer firmaların geliştirdiği ileri teknolojiler, yabancı yatırımcıların ve ülkelerin ilgisini çekti.

“BARIŞIN VE GÜCÜN YÜZÜ OLAN TEKNOLOJİLER”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, fuarın savunma sanayisinde katma değer yaratan bir platform olduğunu belirterek, “SAHA EXPO’da geliştirilen teknolojiler, sadece iki ülkenin değil, toplumsal barış ve güvenliğin de teminatı” dedi. Fuarın 133 yeni anlaşmaya imza atması, Türkiye’nin savunma sanayii ihracatındaki gücünü bir kez daha gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri