Ax-3 ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu'na giriş yaptı!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın liderliğindeki Ax-3 ekibi, uzay araçlarının Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) başarılı bir şekilde kenetlenmesinin ardından istasyona giriş yaptı.

Axiom Space, Ax-3 ekibinin UUİ'de bulunan Expedition 70 tarafından karşılanma anını canlı olarak izleyenlere aktardı.

COŞKUYLA KARŞILANDILAR

Ax-3 ekibinin uzay istasyonuna entegrasyon işlemleri başarıyla tamamlandı ve operasyon sorunsuz bir şekilde sonuçlandı. 27 Eylül 2023'te başlayan Expedition 70 misyonu kapsamında görev yapan UUİ'deki astronot ve kozmonotlar, Ax-3 ekibini coşkuyla karşıladılar.

Uzay aracı, toplamda 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından, Türk astronot Alper Gezeravcı ve Ax-3 mürettebatını taşıyarak TSİ 13.42'de UUİ'ye başarıyla kenetlendi. Türkiye'nin uzaydaki ilk temsilcisi olan Gezeravcı, Ax-3 ekibiyle birlikte UUİ'de gerçekleştirecekleri bilimsel çalışmalar ve görevler için hazır bir şekilde istasyona adım attı.

ALPER GEZERAVCI 610. ROZET TAKAN ASTRONOT OLDU

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’ya şöyle seslendi:
"Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak biz emanet eden değerli Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum.
İstikbal göklerdedir."
Alper Gezeravcı, 610 numaralı rozeti takan astronot oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri