Aydın Valisi Yakup Canbolat'tan Söke'deki Kipaş Kağıt Fabrikası yangınına ilişkin açıklama: 30 kişi dumandan etkilendi

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Söke Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikasında çıkan yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Canbolat, yangına 23 ilden gelen takviye ekiplerin müdahale ettiğini ve şu ana kadar 140 bin ton atık kağıdın zarar gördüğünü belirtti.

12 Temmuz Cuma günü saat 17.15 sıralarında başlayan yangın, atık kağıtların depolandığı açık alanda meydana geldi. Yangın, çıkan hortum nedeniyle ikinci depolama alanına da sıçradı. Vali Canbolat, yangına havadan ve karadan ekiplerin müdahale ettiğini ve 23 ilden takviye ekiplerin geldiğini söyledi.

Vali Canbolat yaptığı açıklamada, "12 Temmuz Cuma günü saat 17.15'te başlayan ve hızla yayılan yangına ilk andan itibaren AFAD, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyelerimizin ekipleriyle müdahil olduk. Ayrıca çevre illerden 23 ilden de bölgeye takviye istedik. O illerimizden de arazöz, iş makinası ve itfaiye araçları bölgeye intikal etti. Ayrıca 2 uçak ve 4 helikopterle de baştan beri müdahale ediyoruz. Bölgede 54 iş makinası, 80 itfaiye ve arazöz ve toplamda 290 personel müdahaleye devam ediyor. Ayrıca asayişin ve güvenliğin, trafiğin sağlanması hususunda da jandarma ve emniyet ekiplerimiz görev yapıyor. Sağlık Müdürlüğümüzün UMKE ekipleri de seyyar bir hastane kurarak bölgede hizmet veriyor. İlk gün 85 bin ton işlenecek atık kağıt yandı, bugün itibari ile de 55 bin ton atık kağıt yanıyor. Cuma gecesi ve bugün çıkan hortum yangının büyümesini sağladı. Ekiplerimiz durmaksızın 24 saat müdahaleye devam ediyor. Riskli alanlar ve yangının sirayet edebileceği alanlarla ilgili her türlü tedbiri alıyoruz. İçişleri Bakanlığımız konuyu bizzat takip ediyor ve AFAD Başkanlığımızın Afet Yönetimi Genel Müdürü ilk günden itibaren yanımızda yer aldı" ifadelerini kullandı.

Vali Canbolat, yanan malzemenin kağıt olması nedeniyle riskin arttığını belirterek, "İnşallah kısa zamanda sonuç almayı temenni ediyoruz. 30 kişi dumandan etkilendi. Herhangi bir can kaybımız yok" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri