Aydın'da kontrolden çıkan yolcu otobüsü yan yattı: 1 ölü, 10 yaralı

Aydın'da, bir yolcu otobüsünün yayaya çarpıp yan yatması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı.

Kazada ölen kişinin, yolun karşısına geçmeye çalışan bir erkek olduğu ve kimliğinin henüz tespit edilmediği bildirildi.

Kaza, saat 23.30 sıralarında Çine Hallaçlar mevkiinde, Aydın-Muğla karayolu üzerinde gerçekleşti. Muğla Marmaris'ten İstanbul'a gitmekte olan Metro Turizm'e ait 34 BK 9643 plakalı Mercedes marka otobüs, 15 yolcu ve 2 şoförüyle seyir halindeyken, yolun karşısına geçmeye çalışan bir kişiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüsün hakimiyeti kayboldu ve şarampole yan yattı.

Kapıları kilitlenen ve sağ tarafı dağa dayandığı için çıkışı olmayan otobüsteki yaralılar, UMKE, AFAD ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kırılan camlardan çıkarıldı. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, otobüse merdiven dayayarak yaralılara müdahale etti. Sıkışan yolcular, boyunluk takılıp sedye yardımıyla otobüsten çıkarılarak Aydın’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Yaralı olarak kurtulan bazı yolcular, şoförün hız yaptığı ve birkaç kez uyarıldıkları bilgisini verdi. Kazayı yara almadan atlatan bir kadın yolcu, “Uyuyordum, bir anda duman yükseldi ve otobüsün camlarının kırıldığını gördüm. Otobüs Muğla’dan İstanbul’a gidiyordu ve hızlıydı. Yolcular birkaç kez şoförü uyarmıştı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri