Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş cinayeti davasında açıklanan mütalaa sonrası sert sözler: "Büyük bir karanlık güce karşı savaşıyoruz"

Ankara'da Sinan Ateş'e yönelik suikast davasında önemli bir gelişme yaşandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Cumhuriyet savcısı mütalaasını 10 dakika içinde açıkladı. Savcı, 3 sanığın beraatını talep ederken, 5 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş mütalaa sonrası sert açıklamalarda bulundu.

Savcı, suikastın tetikçisi Eray Özyağcı, olay anında motoru kullanan Vedat Balkaya ve keşifçi Suat Kurt'un "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını önerdi. Ayrıca, azmettirenler olarak değerlendirilen Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş için de aynı cezayı talep etti. Savcı, sanıkların 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası almasını ve Özyağcı'nın ruhsatsız tabanca bulundurmaktan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Beraat talep edilen sanıklar arasında Erdem Karadeniz, Mehmet Yüce ve Osman Bayraktar yer alıyor. Savcı, diğer sanıklar Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Emre Yüksel, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç için "iştirak halinde işlenen suça yardım eden fail" olarak 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapis cezası talep etti. Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal'ın dosyalarının ayrılmasını isteyen savcı, ABD'den gelecek yazı beklenmediğini belirtti.

Duruşmanın ardından Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, açıklamalarda bulundu. Ateş, "Büyük bir karanlık güce karşı savaşıyoruz. Bu yargılamadan paçayı sıyırırlarsa olacaklar gün gibi ortada değil mi?" diyerek adalet çağrısında bulundu. Meclis araştırma komisyonu kurulmasını talep eden Ayşe Ateş, "Bu siyasi cinayet dosyasında karanlık yönlerin aydınlatılmasını ve tüm suçluların adil bir şekilde yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Ayşe Ateş, ayrıca, adaletin tesis edilmesi ve siyasi cinayetlere son verilmesi için milletvekillerine çağrıda bulundu. Adaletin sağlanması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini belirten Ateş, "Türkiye'nin adaletli ve aydınlık yarınları için bu zarf ivedi bir şekilde açılmalı ve yargının üzerindeki siyasi baskı kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri