Ayşenur Ezgi Eygi'yi yakınları anlattı: ''Cesur ve yürekli bir insandı''

Filistin'e destek için Batı Şeria'da hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'yi arkadaşları ve ailesi anlattı.

Filistin'e destek amacıyla Batı Şeria’da katıldığı barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Türk-Amerikalı Ayşenur Ezgi Eygi, ailesi ve arkadaşları tarafından cesur, fedakâr ve insanlığa duyarlı biri olarak anılıyor. Eygi, Filistin halkına yalnızca gösterilerle değil, aynı zamanda maddi yardımlarla da destek sağlamış, cesareti ve kararlılığıyla çevresindekileri etkilemişti.

"GERGİNDİ AMA KORKMUYORDU"

Ayşenur’un yakın arkadaşı Filistinli-Amerikalı Saif Sharabati, Eygi’nin son anlarına tanıklık etti. Sharabati, Eygi’nin Filistin’e destek vermek için gösterilere katılmak üzere hazırlandığını belirterek, "Gergindi ama korkmadığını ve kendini iyi hissettiğini söyledi" dedi. Eygi'nin Filistinlilerin direnişine duyduğu derin bağlılığı anlatan Sharabati, onun her zaman Filistinlilerin yanında olmak istediğini vurguladı.

"CESUR VE YÜREKLİ BİR İNSANDI"

Eygi’nin bir diğer yakın arkadaşı Nilan Aydın da onu cesur ve fedakâr biri olarak tanımladı. Aydın, "Ayşe her zaman Filistin’e gitmek ve oradaki insanlara yardım etmek istediğini söylerdi. Ama gerçekten bunu yapacağını düşünmemiştim" ifadelerini kullandı. Aydın, arkadaşının insan haklarına olan hassasiyetinin sadece sözde kalmadığını, bizzat harekete geçtiğini vurguladı.

"ZULME KARŞI HER YERDE MÜCADELE ETTİ"

Ailesi tarafından da cesur ve duyarlı biri olarak tanımlanan Eygi'nin amcası Yılmaz Eygi, yeğeninin dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardım etmek için çeşitli bölgelere gittiğini belirtti. "Myanmar’a, Arakan’daki Müslümanlar için gitmişti, İtalya’da mülteciler için çalıştı. O her zaman nerede bir ihtiyaç varsa orada oldu" dedi.

EYGİ’NİN SON ANLARI

İtalyan aktivist Mariam, Eygi'nin vurulduğu anı şu sözlerle anlattı: “Biz sadece orada duruyorduk, hiçbir şey yapmıyorduk. İsrail askerleri bizi net bir şekilde görebiliyordu. Aniden iki el silah sesi duyduk. Bir arkadaşım, Ayşenur’un başından vurulduğunu fark etti. Onu hemen hastaneye kaldırdık ama maalesef kurtarılamadı."

AİLESİ TAZİYELERİ KABUL EDİYOR

Ayşenur Ezgi Eygi’nin Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan ailesi, evlerine Türk bayrakları asarak taziyeleri kabul ediyor. 96 yaşındaki dedesi Şerif Eygi ve diğer aile üyeleri, yeğenlerinin insanlık için verdiği mücadeleyle gurur duyduklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri