Ayvalık'ta sokak hayvanları için miting düzenlendi: Armağan Çağlayan, "AK Parti'ye çözüm önerilerini ilettik" dedi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sokak hayvanlarına yönelik bir miting düzenlendi. Mitinge katılan ünlü sunucu ve TV program yapımcısı Armağan Çağlayan, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'na sokak hayvanlarıyla ilgili çözüm önerilerini içeren bir rapor sunduklarını belirtti.

Altınova Doğa Girişimi, Ayvalık Kültür ve Tabiat Varlıkları Girişimi ve Çöplüğün Altın Çocukları isimli gruplar tarafından öncülük edilen miting, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Mitingde konuşan Armağan Çağlayan, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ile 2 gün önce telefonda görüştüklerini ve çözüm önerilerini içeren bir rapor talep ettiklerini aktardı. Çağlayan, dün gönderdikleri raporda birçok öneri bulunduğunu ve Bahadır Yenişehirlioğlu'nun bu görüşlerden beğenilenleri yasa teklifi taslağına koyacaklarını ifade etti.

Çağlayan, öneriler arasında il ve ilçelerde sokak hayvanlarıyla ilgili komisyonların kurulmasını tavsiye ettiğini belirtti. Bu komisyonlarda Veteriner İşleri Başkanlığı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve sokak hayvanlarını tanıyan mahalle sakinlerinin yer almasını önerdi. Çünkü sokak hayvanlarının davranışlarını en iyi şekilde tanıyanların yerel halk olduğunu vurgulayan Çağlayan, bu komisyonların çalışmalarını yönetmesini önerdi. Umarım, uyutma olmadan ve tüm paydaşların katılımıyla uygar bir çözüme ulaşılır." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri