Baba-oğul Türk sporunun 'en iyisi' olmak için çalışıyor

Milli sporcu Ali Fuat Kurtuluş Kılıç, 11 yaşındaki minikler ve yıldızlar Türkiye şampiyonu oğlu Muhammet Cengiz ile atlı okçulukta en iyi olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Baba-oğul giydikleri geleneksel Türk kıyafetleriyle de dikkat çekiyor.

Ali Fuat Kurtuluş Kılıç, atlı okçuluk alanında dünyanın en iyisi olma hedefiyle çalıştığı 11 yaşındaki oğlu Muhammet Cengiz ile birlikte Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren Atlı Okçuluk Milli Takımı'nda çalışmalarına devam ediyor.

Atlı okçuluğun Kafkas göçmeni dedelerinden miras kaldığını söyleyen Kılıç, 2010 yılında bu sporla tanıştığını ve Türkiye'de atlı okçuluğun başlangıcının kültürel etkinliklerle festivallerde yapılan yarışmalar olduğunu dile getirdi.

Ali Fuat Kurtuluş Kılıç, 2021 yılında Atlı Okçuluk Milli Takımı olarak Avrupa şampiyonu olduklarını ve bu başarının ardında branşlaşma ve resmi tanımanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Atlı okçuluğun hızla geliştiğini ifade eden Kılıç, olimpiyat hayalleri kurduklarını ve bu sporun yakın bir zamanda olimpik kabul göreceğine inandıklarını söyledi.

Atlı okçuluğun minikler, yıldızlar, gençler, büyükler ve kadınlar gibi kategorilere ayrılarak profesyonelleştiğini belirten Ali Fuat Kurtuluş Kılıç, milli takımın başarılarına göre seçildiğini ve 4 milli atlı okçunun Suudi Arabistan'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini aktarıyor.

11 yaşındaki oğlu Muhammet Cengiz'in ata binmeyi babasıyla beraber öğrendiğini ve Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Kılıç, oğlunun Mete Gazoz'u idol olarak gördüğünü ve uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil ederek madalya kazanmak istediğini dile getiriyor.

Baba-oğul ikilisi, atlı okçuluğun sadece bir spor dalı olmadığını, aynı zamanda geleneksel kıyafetleri ve manevi kültürü yaşatarak Türk sporcularını uluslararası alanda farklı kıldıklarını belirtiyor. Bu başarı hikayesi, atlı okçuluğun gelişimi, milli takımın uluslararası başarıları ve aile içindeki spor tutkusunu vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri