Bahar Candan davasında ara karar verildi: " Asayım mı ben kendimi ne yapayım?"

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarına ilişkin davada ara karar verildi. Davada, Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu karar üzerine Bahar Candan, babasına dönerek, “Ben burada mı kalacağım? Asayım mı ben kendimi ne yapayım?” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Duruşmada, sanık Hacı İsrafil Sağlam savunmasını yaptı. Sağlam, telefonundaki dosyaların yedeklendiğini ancak bu bilgilerin iddianamede soruşturmanın gizliliğini ihlal eden delil olarak değerlendirildiğini belirtti. Sağlam, "TMSF'den alınmış araçlar olduğu ve satıldığı söylendi. Ancak ben bu araçları aldım veya sattım demedim. Nihal ve Bahar Candan’ın hesaplarına para gönderildiğini duydum, ancak bu paranın ne amaçla gönderildiğini bilmiyorum" şeklinde konuştu.

İddianamede, ünlü kişilerin ve sosyal medya fenomenlerinin de suç örgütünün dolandırıcılık eylemlerine dahil olduğu belirtilmişti. Örgüt lideri Onur Apaydın’ın, Alisya Bahar Candan üzerinden bankacılık faaliyetlerini gerçekleştirdiği ve suç gelirlerini akladığı ifade edilmişti.

Duruşma, sanık savunmalarının alınmasına devam edilmek üzere 13 Eylül Cuma gününe ertelendi. İddianamede, Bahar Candan’ın 'suç örgütüne üye olmak' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, 'dolandırıcılık' suçundan ise 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, Nihal Candan’ın aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Diğer 20 şüpheli hakkında da değişen oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri