Bakan Bayraktar: 15 milyon haneye doğal gaz tedarik edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile gazın karayla buluştuğu Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük doğal gaz üretimini en kısa zamanda 10 milyon metreküpe, daha sonra ise nihai olarak günlük 40 milyon metreküpe çıkarmayı ve 15 milyon haneye doğal gaz tedarik etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin doğal gaz üssü olarak nitelendirdiği Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda 23 kuyuda günlük 2.7 milyon metreküp üretime ulaşıldığını belirterek, en kısa zamanda bu üretimi 10 milyon metreküpe, ardından da nihai olarak günlük 40 milyon metreküpe çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

Sakarya Gaz Sahası'nın dünyanın en hızlı geliştirilen projelerinden biri olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, projenin önümüzdeki süreçte daha da hızlandırılarak 15 milyon haneye doğal gaz tedarik edileceğini vurguladı. Ayrıca, Filyos Limanı'nın demiryolu ve karayolu bağlantıları üzerine incelemelerde bulunduklarını ve bu limanın Türkiye'yi daha ileriye götürecek dev bir lojistik merkezi projesi olduğunu belirtti. Limanın yılda 25 milyon ton kapasiteye sahip olduğunu ve büyük tonajlı gemilere hizmet verebilecek nitelikte olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri