Bakan Bayraktar: Gabar'da günlük 100 bin varil petrol üretimi hedefleniyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak Gabar'daki petrol üretimi ve Karadeniz'deki keşif çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber özel yayınında konuşan Bayraktar, Gabar'daki hedefin günlük 100 bin varil petrol üretimi olduğunu ve Karadeniz'deki çalışmaların da umut verici olduğunu belirtti.

Bakan Bayraktar, Şırnak Gabar bölgesinde 100 bin varil günlük üretim hedeflediklerini vurguladı. "Yıl sonu 100 bin varil hedefimize ulaşmak istiyoruz. Haziran ayında inşallah 50 bin varili görmüş oluruz. Bu bölgede şu anda 4 sahadan bahsediyoruz. Hedef saha sayımız 14" dedi. Gabar'da şu anda 3 bölgede üretim yapıldığını ve 4. bölgenin de devreye alındığını belirten Bayraktar, toplamda 37 kuyudan 42 bin 500 varil petrol üretildiğini ifade etti.

KARADENİZ'DE UMUT VERİCİ ÇALIŞMALAR

Karadeniz'deki petrol arama çalışmalarına da değinen Bayraktar, "Petrol hedefli bir sondajı da denizlerimizde keşfetmek istiyoruz. Karadeniz'de petrol emareli olduğunu düşündüğümüz çalışmalarımız var. Umarım yakında müjde paylaşırız" dedi. Bu açıklama, Karadeniz'deki çalışmaların olumlu yönde ilerlediğine işaret ediyor.

GABAR'IN ÖNEMİ VE STRATEJİK HEDEFLER

Bakan Bayraktar, Gabar'ın petrol stratejisi açısından önemli bir nokta olduğunu belirtti. "Türkiye'nin mutlaka cari açığıyla mücadele edip kendi zenginliklerini bulmak ve ekonomiye kazandırmak hedefimizdi. Sismik ve sondaj yapılmamış bölgeleri arayarak başladık. Bu stratejinin sonuçlarından bir tanesi işte burası. Türkiye'nin kaderini belirleyecek, oyun değiştirecek bir yerdeyiz" diye konuştu. Ayrıca, Gabar'da şu anda 4 saha olduğunu ve hedefin 14 sahaya ulaşmak olduğunu belirtti.

GABAR'DA İSTİHDAM VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Gabar'daki operasyonların büyük bir istihdam sağladığını ve 2750 kişinin petrol operasyonlarında görev yaptığını ifade eden Bayraktar, "Muazzam bir operasyon yürütülüyor bu dağlarda. Yaklaşık 350 kilometre beton yol yaptık. Büyük makinaların buraya kurulmasında, her kulenin başında çalışanlarımız var" dedi. Ayrıca, 225 tankerin petrolü taşıdığını ve petrol boru hattı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yaklaşık 100 bin varillik petrolü 37 kilometrelik boru hattıyla taşımayı hedeflediklerini söyledi.

GELECEKTEKİ BEKLENTİLER

Bakan Bayraktar, Hakkari, Şırnak, Siirt ve Van gibi bölgelerde de beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti. Karlı yolların temizlenip iş makinelerinin bölgeye götürüldüğünü belirten Bayraktar, "Coğrafyada büyük zorluklarla mücadele ediyoruz. Başarı geldikçe bizim ümidimiz daha da artıyor. Bu petrolü insanımıza sunmak istiyoruz. Kendi mühendislerimizle bunları başaracağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri