Bakan Fahrettin Koca'dan onaylı randevu sistemi değerlendirmesi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koca, sağlık hizmeti almayı kolaylaştıran Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Onaylı Randevu Sistemi'nde büyük bir iyileşme olduğunu belirterek, randevuya sadakat oranında önemli bir artış yaşandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, vatandaşların MHRS Onaylı Randevu Sistemi'ne gösterdiği uyum ve işbirliği için teşekkür etti. Koca, "Bir, iki branş dışında ileri tarihlere randevu alınması gerekmeden sorunun çözüldüğünü" ifade etti. İstanbul'un en kritik il durumunda olduğunu belirten Koca, büyük ölçüde İstanbul'da da randevu sorunlarının belirli branşlar dışında çözüme kavuştuğunu söyledi. Özellikle görüntüleme konusunda kapasite kısıtı olan yerlerde aldıkları tedbirlerin hayata geçmesiyle birlikte rahatlama yaşandığını belirtti.

İLK SONUÇLAR BAYRAMDAN SONRA PAYLAŞILACAK

Bakan Koca, bayramdan sonra düzenleyecekleri basın toplantısıyla onaylı randevu döneminin ilk sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi. "Müsterih olun, yarın bugünden daha güzel olacak hepimiz için," diye ekledi.

SAĞLIK VADİSİ PROJESİ

Bakan Koca, Sağlık Vadisi Projesi hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türkiye Sağlık Vadisi'nin kurulduğunu anımsatan Koca, projenin detaylarını paylaştı. "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, şirket kurulumu için gerekli adımları atıyor. Bundan sonra Bilkent Şehir Hastanesi'nin yanında olan arazi tahsis edilerek altyapı işleri başlayacak. İlk etapta altyapı araştırma laboratuvarları ve akredite test laboratuvarları kurulacak. AR-GE ve pilot üretim yapılacak. Biyoteknoloji alanındaki kalkınmamızın ilk adımını böylece atmış oluyoruz. Hayırlı olmasını dilerim," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri