Bakan Fidan: "İsrail Gazze'den çekilmeli"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta düzenlenen Filistin konulu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan, BMGK'nın kararlarının uygulanması gerektiğini vurgulayarak, daimi ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması, esir takasının gerçekleştirilmesi ve İsrail'in Gazze'den çekilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, insani yardımların Filistinlilerin hayatta kalmaları için hızla ulaştırılması gerektiğini ifade etti.

Bakan Fidan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun barış anlaşmalarından kaçtığını ve uluslararası toplumun, özellikle de Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'e dur demesi için gerçek bir baskı uygulamadığı sürece soykırım eylemlerinin devam edeceğini kaydetti.

İsrail’e karşı zorlayıcı tedbirlerin alınmadığını dile getiren Fidan, şu anda BMGK'nın aldığı kararları uygulamakta başarısız olduğunu ve silah ambargosu ya da zorlayıcı tedbirlerin bulunmadığını vurguladı. Netanyahu ve onun radikal ortaklarının, siyasi veya bireysel çıkarlarının bölgesel istikrarı ve uluslararası düzeni tehlikeye atmaması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri