Bakan Göktaş: 4,9 milyar TL hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine yönelik Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Göktaş, 544 bin vatandaşın bu destekten yararlandığını belirterek, bu ay toplam 4,9 milyar TL’lik ödemenin yapıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında, engelli bireylerin öncelikli olarak aileleriyle birlikte desteklenmesi amacıyla başlatıldığını hatırlatarak, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüğünü koruyarak, evlerinde bakım görmelerini önemsiyoruz. Bu yardımla, engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan aileleriyle birlikte yaşamalarını ve aile birliğinin korunmasını destekliyoruz" dedi.

Aile bütünlüğünün korunması için tam bağımlı engelli yakınlarına bakan ailelerin desteklendiğini vurgulayan Göktaş, “Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına erişimini sağlamak için hak temelli politikalar geliştiriyoruz. Amacımız, toplumun her kesimine ulaşacak adil ve kapsamlı sosyal hizmet modelleri sunmak” diye konuştu.

4,9 MİLYAR TL HESAPLARINA YATIRILDI

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 9.077 TL ödeme yapıldığını belirten Bakan Göktaş, toplamda 4,9 milyar TL'nin bu ay itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını söyledi. Ayrıca, "Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımları şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmek için çalışıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri