Bakan Göktaş açıkladı: Devlet korumasındaki 729 genç kamuya atandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devlet korumasında yetişen gençlerin kamuya atanması dolayısıyla düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, gençlerin geleceğe umutla baktıklarını ve güçlü adımlar sayesinde devlet korumasında büyüyen gençlerin başarılı bir şekilde hayata atılmalarına şahit olduklarını belirtti.

729 GENÇ KAMUYA ATANDI

Bakanlıkta gerçekleştirilen törende konuşan Göktaş, devlet korumasından yararlanan 729 gencin kamu kurumlarına atanacağını söyledi. Göktaş, bugüne kadar toplam 62 bin 838 gencin kamuda istihdam edildiğini, 2024 yılının ikinci dönem yerleştirmelerinin de gerçekleştirildiğini ifade etti.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ ÖNCELİK

Bakan Göktaş, bakanlığın çocuklara yönelik en büyük önceliğinin, kendine güvenen bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini destekleyen birçok programın hayata geçirildiğini belirten Göktaş, 421 gencin bu yıl üniversiteye yerleştiğini söyledi. Ayrıca, spor ve sanat gibi alanlarda çocukların yeteneklerini keşfetmeleri için çeşitli destekler sağlandığını da dile getirdi.

SPORCU ÇOCUKLAR BAŞARILARLA DÖNÜYOR

Bakan Göktaş, bakanlığa bağlı spor kulüplerinde lisanslı olarak spor yapan 2 bin 112 çocuktan 30'unun milli sporcu olduğunu ve ulusal ve uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi başarıyla temsil ettiklerini aktardı.

ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAM TEŞVİKİ DEVAM EDİYOR

Bakan Göktaş, özel sektörde çalışan gençlerin SGK primlerinin devlet tarafından karşılandığını ve bu sayede iş gücüne katılımlarının kolaylaştırıldığını belirtti. Bugüne kadar 13 bin 906 gencin özel sektör istihdam teşvikinden faydalandığını söyledi.

“SİZLERE GÜVENİMİZ TAM”

Gençlere hitap eden Bakan Göktaş, onların kamuda önemli başarılara imza atacağına inandığını belirterek, "Bugün hayatınızın en önemli başlangıcını yapıyorsunuz. Sizlerden sonra gelecek olan kardeşlerinize örnek olacaksınız. Bakanlık olarak her zaman yanınızdayız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri