Bakan Göktaş, Ankara'da kadın muhtarlarla bir araya geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, muhtarlara "Mahallelerinizde karşılaştığınız şiddet vakasını bildirerek, mağdurların ihtiyaç duydukları desteğe daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olabilirsiniz." dedi.

Göktaş, Hakimevi'nde düzenlenen Kadın Muhtarlarla İstişare Toplantısı'ndaki konuşmasına, programa katılan kadın muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlayarak başladı.

Kadın muhtarların mahallelere hizmet sunmakla kalmayıp aynı zamanda hayat kattığını belirten Göktaş, kadın muhtarların çözüm odaklı yaklaşımları ve duyarlılığı sayesinde mahallelerin daha yaşanabilir hale geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadınları, toplumsal hayatın ve ailelerimizin olduğu kadar, kalkınmanın da ana aktörleri olarak görüyoruz." ifadelerini anımsatan Göktaş, bu inançla kadınların hayatın her alanında aktif rol almaları için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Bugün programa katılan kadın muhtarların başarılarının, bu çabaların somut bir kanıtı olduğunu belirten Göktaş, muhtarların özellikle yerel yönetimlerdeki varlığının toplumsal dayanışmanın güçlenmesini sağladığına işaret etti.

Yerel yönetimlerde kadın temsiliyetinin artmasının, karar alma süreçlerine farklı bakış açıları kazandırılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Göktaş, "Kadınların yönetim süreçlerinde daha etkin şekilde yer almasıyla ülkemizin refah seviyesinin de yükseleceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Bu amaçla kadınları hayatın her alanında desteklemek ve iş imkanlarını artırmak adına yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini ifade eden Göktaş, şunları kaydetti:

"2024-2028 yıllarını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı bu hedeflerimizi gerçekleştirmede bize önemli bir yol haritası sunuyor. Bu kapsamda, eylem planımızın 5 ana ekseninden birini, gerek yerel gerek ulusal siyasette kadın temsilini artırmak ve karar süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak olarak belirledik ve kamu kurumlarımızla, üniversitelerle, yerel yönetimlerimizle, özel sektörle, sivil toplum kuruluşlarımızla liderlik ve karar alma mekanizmalarına kadın katılımının artırılması için çalışmalar yürütüyoruz."

Göktaş, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet konusunun üzerinde büyük bir hassasiyetle durduklarını ifade ederek, "Mahallelerinizde karşılaştığınız şiddet vakasını bildirerek, mağdurların ihtiyaç duydukları desteğe daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olabilirsiniz." dedi.

Bu meselenin hala bir sorun olarak durduğunu ifade eden Göktaş, "Her gün farklı bir yüzüyle karşılaştığımız bu gerçek, ülkemizin geleceğini tehdit ediyor. Kadınların ve çocukların huzurlu ve güvenli bir hayat sürmeleri, hepimizin üzerinde taşıdığı önemli bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un bu sorumluluğun gereğini tavizsiz bir şekilde yerine getirilmesinde en önemli dayanak olduğuna değinen Göktaş, "şiddete sıfır tolerans" ilkesi doğrultusunda ortaya koydukları strateji, politika ve eylem planlarıyla şiddetle mücadelede büyük bir kararlılıkla adımlarını attıklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri