Bakan Göktaş: Kadına şiddete sıfır tolerans ilkemizi sürdürüyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulanbator'da düzenlenen Dünya Kadınlar Forumu'nda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemini bir kez daha vurguladı. Göktaş, "Kadına yönelik şiddetle mücadelemizi, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh'un himayesinde ve Birleşmiş Milletler işbirliğiyle gerçekleştirilen forumda konuşan Bakan Göktaş, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde dünyada yaşanan köklü değişimlere dikkat çekti. Bu değişimlere ayak uydurmak ve gelecek stratejilerini buna göre şekillendirmenin önemine değinen Göktaş, kadını güçlendirecek politikaların kararlılıkla uygulandığını ifade etti.

Bakan Göktaş, Türkiye'nin 12. Kalkınma Planı kapsamında kadınların iş hayatına katılımını artırmayı ve istihdam olanaklarını genişletmeyi hedeflediklerini belirtti. "Kadın girişimciliğini bu yüzyılın belirleyici unsurlarından biri olarak görüyoruz ve bu alandaki desteklerimizi artırıyoruz." diyen Göktaş, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesinin bu süreçteki önemini vurguladı.

Göktaş ayrıca, 2024-2028 yıllarını kapsayan "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı" kapsamında, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmayı, hak ve fırsatlardan tam anlamıyla yararlanmalarını hedeflediklerini belirtti. Bu planın önemli bir ayağını ise "Çevre ve İklim Değişikliği" oluşturuyor.

Bakan Göktaş, konuşmasının sonunda, kadınların her alanda güçlendirilmesinin toplumun genelini de güçlendireceğini ifade ederek, Türkiye'nin bu yöndeki kararlılığını bir kez daha dile getirdi. Forumda ayrıca, "Yeşil Gelecek İçin" teması altında küresel sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve iklim değişikliği gibi konular ele alındı. 600'ün üzerinde katılımcının yer aldığı forumda, kadınların bu sorunların çözümündeki rolü ve liderliği üzerinde duruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri