Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Anka Çocuk Destek Programı’nın çok yönlü bir yaklaşımı benimsediğini ve çeşitli müdahaleleri içerdiğini belirtti ve programın, Bireysel İhtiyaç ve Risk Değerlendirme Formu (BİRDEF), Grup Çalışmaları, Bireysel Danışmanlık, Aile Çalışmaları, Destekleyici Ortam Bileşenleri, Destekleyici Personel İçin Yaklaşım İlkeleri, Krize Müdahalede Kurumsal Yaklaşım gibi bileşenlerden oluştuğunu açıkladı.
''ÇOCUĞUMUZA VE AİLESİNE GEREKLİ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ''
Bakan Göktaş, bireysel danışmanlık hizmetinin travma mağduru çocuklara yönelik kriz yönetimi, krize müdahale, kendini koruma gibi alanları kapsadığını belirtirken, grup çalışmalarında kişisel gelişim, sağlıklı yaşam, duygusal düzenleme, kişilik gelişimi ve bağımlılık gibi konuların ele alındığını ifade etti.
Göktaş, Anka Çocuk Destek Programı'nın çocukların bireysel farklılıklarını ve ihtiyaçlarını merkeze alarak, aileleri ve sosyal çevreleriyle uyumlarını kolaylaştırmayı hedeflediğini vurguladı. Programın, ailesinden uzak düşmüş çocuklara çeşitli hizmet modelleriyle destek sağlayarak, olumsuz yaşam deneyimlerinden kaynaklanan örselenme ve davranış bozukluklarını azaltmayı amaçladığını belirten Göktaş, bu doğrultuda, Anka Çocuk Destek Programı'nın çocukların gelişimine katkı sağlayacak hizmetleri etkin ve hızlı bir şekilde sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Bakan Göktaş, her çocuğa özel bir danışman atanmasına da değindi. Rehabilitasyon sürecine tabi tutulan her çocuğa konuyla ilgili özel eğitimlerden geçmiş uzman bir meslek elemanının danışman olarak atandığını belirterek, “Böylece çocuğumuzun eğitim durumunu, arkadaş ilişkilerini, ruhsal durumunu analiz ediyoruz. Yapılan değerlendirme sonucunda ortaya çıkan ihtiyaç ve risklere göre çocuğumuza ve ailesine gerekli desteği sağlıyoruz” dedi.