Bakan Göktaş'tan İsrail'e sert tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İsrail'in Gazze'de işlediği soykırıma ilişkin olarak, "İsrail, Gazze'de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacak ve er ya da geç bu insanlık dışı vahşetin hesabını adalet önünde verecek." ifadelerini kullandı.

Göktaş, açıklamalarına Afyonkarahisar’ın Türkiye'nin önemli illerinden biri olduğuna dikkat çekerek başladı. "Anadolu'nun kilidi, doğu ile batının kavşak noktası" olarak tanımladığı kente değer katmak için çalıştıklarını belirten Göktaş, 2002 yılından bu yana yapılan 138 milyar liralık yatırımla büyük hizmetler sağladıklarını ifade etti. Sosyal hizmet merkezleri aracılığıyla şehrin kadınlarına, çocuklarına, yaşlılarına ve engellilerine destek verdiklerini vurgulayan Göktaş, ayrıca Afyonkarahisar ve Antalya'da başlatılan "Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modeli" ile 350 otizmli birey ve ailesine sosyal hizmet danışmanlığı sağladıklarını belirtti.

FİLİSTİN VE İSRAİL MESELESİ

Bakan Göktaş, AK Parti'nin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği büyük hizmetlerden bahsetmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası platformlarda adalet ve eşitlik mücadelesine de dikkat çekti. Erdoğan'ın Filistin'den Yemen'e, Libya'dan Ukrayna'ya kadar pek çok kriz bölgesinde mazlumların sesi olduğunu vurgulayan Göktaş, Filistin davasının Türkiye için öz mesele olduğunu belirtti.

Göktaş, Gazze’de yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinlilerin çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu ifade ederek, "Filistin, 75 yıldır işgal altında ve bu durum uluslararası gözler önünde devam ediyor. Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Filistinli kardeşlerimiz şu anda soykırıma uğruyor." dedi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI'NA TEPKİ

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığı sosyal medya paylaşımına da tepki gösteren Göktaş, Katz’ı “kendini bilmez” olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: “İsrailli kendini bilmez bir Bakan, Sayın Cumhurbaşkanımızın adını ağzına almaya cüret ederek, pervasızca demokrasi dersi verme hadsizliğinde bulunabiliyor. Bugün soykırım suçluları, bu mücadelenin yılmaz savunucusu İsmail Heniyye'yi hain bir suikast sonucu şehit etti. Heniyye, inandığı gibi yaşadı ve yaşadığı gibi öldü. Verdiği mücadeleyle kendinden sonra gelen tüm nesillere örnek oldu. Gazze’nin şehitler kervanına katılan Heniyye'ye Allah'tan rahmet diliyorum.”

FİLİSTİN DAVASINA DESTEK

Göktaş, Filistin davasına ve Filistin halkına olan desteğini vurgulayarak, "Özgür Filistin davası uğruna şehit olan tüm Filistinli kahramanları rahmetle yad ediyorum. Tüm Filistin halkına ve Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Nehirden denize, özgür Filistin için dualarımız onlarla. İsrail, Gazze’de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacak ve er ya da geç bu insanlık dışı vahşetin hesabını adalet önünde verecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri