Bakan Hakan Fidan İsrail'in bir sonraki hamlesi hakkında açıklama yaptı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail bombardımanında öldürülmesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan, İsrail'in durdurulmaması durumunda savaşın başka bölgelere yayılacağı konusunda uyarıda bulunarak, "Bir sene önce ne söylediysek maalesef onlar yaşanıyor. Görünen o ki savaşın bölgeye yayılması konusunda İsrail ve Netanyahu'da bir arzu var" dedi.

İSRAİL'İN HEDEFLERİ VE ABD'NİN ROLÜ

Hakan Fidan, TRT Haber'de yaptığı açıklamalarda, ABD'nin İsrail'e "dur" demekte başarısız olduğunu ve Siyonizm'in Amerikan siyasetinde kök saldığını vurguladı. Fidan, "ABD'nin bütün gücünün İsrail'in emrinde olması rahatsızlık verici" ifadesini kullanarak, bu durumun bölgedeki gerilimi artırabileceğini belirtti.

Fidan, İsrail'in Hizbullah'a yönelik operasyonlarının arttığını ve bu saldırıların uzun bir süredir planlandığını dile getirerek, Nasrallah'ın bölge için önemli bir figür olduğunu, bu kaybın hem İran hem de Hizbullah için büyük bir darbe olduğunu ifade etti. "İsrail Lübnan'dan sonra nereye gider? Hangi hedefler üzerinde çalışır? Birtakım öngörülerimiz var, şimdilik o öngörüler bizde kalsın" diyen Fidan, bu konuda bir belirsizliğin hakim olduğunu kaydetti.

"İSRAİL'E KİM, NASIL 'DUR' DİYECEK?''

Fidan'ın açıklamaları, bölgedeki gerginliğin artması ve savaşın başka bölgelere yayılma olasılığına dair endişeleri artırdı. "İsrail'e kim, nasıl 'dur' diyecek?" sorusunu soran Fidan, Amerikan sisteminin çaresizliğini ve Siyonizm'in etkisinin kariyerler üzerinde nasıl şekillendiğini de eleştirdi.

Bakan Fidan, ABD'deki bazı kesimlerin bu durumdan rahatsızlık duyduğunu, ancak lobilerin etkisiyle bu gerçeklerin değiştirilmesinin zor olduğunu ifade etti. Netanyahu'nun stratejilerinin hem kendi ülkesini hem de müttefiklerini tehlikeye atma potansiyeli taşıdığını belirterek, bu konuda uluslararası toplumun dikkatini çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri