Bakan Işıkhan '325 Euro' desteğinin detaylarını paylaştı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan anneler için hazırlanan 325 Euro destek paketinin detaylarını paylaştı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işıkhan, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ne ilginin yoğun olduğunu belirtti. 3 Haziran'da başlayan başvuruların ikinci gününde 12 bin 246 kişinin başvurduğunu duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin amacının kadın istihdamını desteklemek ve kayıtlı istihdamla kadınların geleceklerini güvence altına almak olduğunu vurguladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla hayata geçirilen projenin toplam süresinin 20 ay olduğunu belirten Işıkhan, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelerin sisteme başvuru yapabileceğini açıkladı.

''TOPLAM BAŞVURU SAYISI 12 BİN 246 KİŞİ OLDU''

Ödemelerin annelere yapılacağını ve bakıcılara ayrı bir ödeme yapılmayacağını belirten Bakan Işıkhan, 3 bin 500 çalışan anneye yapılacak ödemeyle 3 bin 500 bakıcının istihdam edileceğini, böylece toplamda 7 bin kadının projeden faydalanacağını dile getirdi. Projenin bütçesinin 15,3 milyon avro olduğunu aktaran Işıkhan, her bir çalışan anne için aylık 325 avro destek verileceğini ifade etti.

Başvuru sayısına ilişkin bilgi veren Işıkhan, "Ön kayıtları 3 Haziran'da başlayan proje oldukça fazla talep gördü, ikinci gün itibarıyla toplam başvuru sayısı 12 bin 246 kişi oldu. Ön kayıtların alınmasından sonra kesin kayıtlar temmuz ayında tamamlanacak. Proje teşvik ödemeleri Ağustos 2024 itibarıyla başlayacak ve 12 ay sürecek. 25 Ekim 2025 tarihinde projenin kapanışı planlanmaktadır." açıklamasında bulundu.

Ayrıca, İş-Pozitif projesiyle kadın istihdamının artırılmasını hedeflediklerini dile getiren Işıkhan, "Şimdiye kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık ettik. Rakamlar daha da artacak elbette, biz bununla da yetinmiyoruz, gençler ve engelliler için de benzer projeleri hayata geçirmek istiyoruz." dedi. Ayrıca, SGK aracılığıyla 2021'de hayata geçirilen Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin de başarılı olduğunu ve toplamda 635,9 milyon lira ödeme yapıldığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri