Bakan Işıkhan'dan beklenen asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gelecek yılın asgari ücretini belirlemek için Pazartesi günü başlayacak görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

11 Aralık Pazartesi günü asgari ücret için ilk toplantı gerçekleştirilecek. Konu hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Pazartesi süreci başlatacağız. Gelecek yıl için tek zam yapılacak" ifadelerini kullandı.

Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan asgari ücreti 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yayımlamak zorunda olduklarını belirterek, asgari ücretin belirlenmesi ve açıklanmasının komisyonların hızına bağlı olduğunu söyledi.

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve TİSK başkanımızla bir açılışımız olacak. Süreci Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. İlkemiz her zamanki gibi, siz de biliyorsunuz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek...

ASGARİ ÜCRETE TEK ZAM

Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız. Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle, Asgari Ücret yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri