Bakan Kacır: İstanbul'un kaybedecek bir dakikası yok!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'un artık bir dakikası bile kaybedecek vaktinin olmadığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'un artık bir dakikası bile kaybedecek vaktinin olmadığını vurgulayarak, "İstanbul hızla depreme hazırlanmalı. Bu hazırlıkları en iyi şekilde tamamlayarak, yüz binlerce yeni, güvenilir ve sağlam konut inşa etmeliyiz" dedi.

Bakan Kacır, Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği 50. Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılını "Türkiye Yüzyılı" olarak geçirmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunun coşkuyla devam ettiğine dikkat çeken Kacır, "Türkiye artık kritik teknolojileri kendi imkanlarıyla geliştirebilen, üretebilen ve böylece devletinin ihtiyaçlarını, yerli ve milli sistemlerle karşılayabilen bir ülke konumunda. Üstelik Türkiye, yüksek teknoloji sistemlerini dünyaya rekabetçi bir şekilde ihraç edebilecek seviyeye ulaşmış durumda" şeklinde konuştu.

İnsansız hava araçları alanında Türkiye'nin dünya lideri olduğunu vurgulayan Kacır, bu ülkenin ihtiyacı olan her şeyi kendi evlatları tarafından geliştirildiğini ve güvenlik güçlerine teslim edildiğini söyledi.

Kacır, Türkiye'nin savunma sanayisinde büyük başarılar elde ettiğini belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin başarısı tüm dünya tarafından takdirle karşılanıyor. Dostlarımız bu başarıya güveniyor ve itimat ediyor. Ancak daha ilerlememiz gereken çok yol var. İnşallah gelecek dönemde savunma sanayisi ve diğer sanayi alanlarında daha büyük başarılara imza atacağız. Bugün sadece Türkiye topraklarında terörü yok ettik, aynı zamanda sınırların ötesinde kurulan terör örgütlerini de etkisiz hale getirdik" dedi.

Mehmet Fatih Kacır, teknolojik bağımsızlığın olmadığı bir ülkede ekonomik bağımsızlığın mümkün olamayacağını vurgulayarak, "Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık mümkün değil. Cumhuriyet'imizi kurarken tam bağımsızlık iddiasıyla yola çıktık. Ancak gelecekte tam bağımsızlık için teknolojik bağımsızlığı sağlamalıyız. Bu sadece savunma sanayisiyle sınırlı değil, teknolojinin her alanında tam bağımsızlık mücadelesi veriyoruz" dedi.

Türkiye'nin ilk uzay bilim misyonunu tamamladığını hatırlatan Kacır, bu milletin çocuklarının hiçbir hayalden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin bugün sadece insansız hava araçlarında değil, aynı zamanda güneş paneli, ticari araç ve beyaz eşya üretiminde de Avrupa'da önemli bir konumda olduğunu belirten Kacır, ülkenin 255 milyar doları aşan ihracatıyla dünyanın önemli bir üretim üssü haline geldiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri