Bakan Kacır müjdeyi verdi: Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye'ye yatırım yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, otomotiv sanayisi için tarihi bir gün yaşandığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD'nin Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu ile şirketin Türkiye’de yatırım yapmasına yönelik anlaşmayı imzaladıklarını duyurdu.

Bu anlaşma çerçevesinde, BYD'nin Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırımla, yıllık 150.000 araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile mobilite teknolojilerine yönelik bir Ar-Ge merkezi kurması planlanıyor. 2026 yılı sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste, 5.000 kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanacak.

Aralık ayında gerçekleştirilen Çin ziyaretinden bu yana sürdürülen yoğun görüşmelerin neticesinde alınan bu yatırım kararı, Türkiye'nin küresel yatırımlar için bir cazibe merkezi olduğunu bir kez daha gösteriyor. Türkiye, Avrupa'nın en büyük üçüncü otomobil üreticisi konumunda olup, yıllık 35 milyar doların üzerinde ihracat ile otomotiv sektöründe lider durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri