Bakan Kacır: Türk dünyasını yeniden inşa etmenin tam zamannı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TDT Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, "Gün birlik günüdür. Türk dünyasının yenilikçi, müreffeh ve güçlü bir gelecek inşa etmesinin tam zamanıdır." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı'nın ilk kez yapıldığını belirterek, "Atacağımız adımlar, sanayi, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında; Türk devletleri arasındaki dayanışmayı pekiştirecek, bölgesel bağları kuvvetlendirecek, ortak çıkarlarımız doğrultusunda ortak üretimimizi artıracak, coğrafyalarımız arasında değer zincirini kuvvetlendirerek küresel güçlüklerle beraber ve birlikte başa çıkmamıza olanak sağlayacaktır." dedi.

"SAVUNMA SANAYİSİ KUTLU YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDECEK"

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 1. Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Bakan Kacır, TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısını lanetleyerek, saldırıda şehit düşen kahramanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Bakan Kacır, Türkiye'yi durdurmaya çalışan türlü terör şebekelerine inat, Türkiye Yüzyılı'nda tam bağımsız Türkiye’den bir an bile vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Milli Teknoloji Hamlesinin yüz akı Türk savunma sanayisinin kutlu yürüyüşüne devam edeceğini vurguladı.

Toplantıya katılanları 2023 yılının Türk Dünyası Gençlik Başkenti olarak ilan edilen İstanbul’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Kacır, şunları kaydetti:

"İstanbul Fatihi, Sultan Mehmet Han’a, İstanbul'u niçin fethettiği sorulunca; 'önce o benim gönlümü fethettiği için' demiştir. Türk dünyası için oldukça önemli olan bu şehir, yüzyıl öncesinde olduğu gibi bugün de barındırdığı güzelliklerinin yanında dünya ekonomisi için oldukça kritiktir. Günümüzde İstanbul, finans ve inovasyonda sadece ülkemizin değil dünyanın önde gelen şehirlerinin başında gelmektedir. Bu tarihi şehirde, küresel konjonktürün en kritik alanları; sanayi, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında yeni bir işbirliği dönemine başlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hem küresel, hem bölgesel seviyede çok büyük sınamalardan geçtiğimiz bu dönemde, en önemli güç kaynağımız ortak değerlerimiz, dilimiz, kültürümüz ve tarihimizdir. Milletlerimizin birbirlerine duyduğu kardeşlik bağıdır. Ankara’da savunma sanayimizi hedef alan hain terör saldırısı bir kez daha göstermiştir ki, caydırıcılığımızı en üst düzeye çıkarmak için sarsılmaz bağlara dayalı birliğimizi güçlendirmek ve her alanda işbirliklerimizi artırmak, muhatap olduğumuz sınamalar karşısında bizim için bir tercihten öte zorunluluktur."

Bakan Kacır, Türk Devletleri Teşkilatı'nın bu iş birliği iradesinin en değerli neticelerinden biri olduğunu vurguladı. Türkiye olarak, söz konusu alanlarda yıllara sari önemli bir bilgi birikimine sahip olduklarına dikkati çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sizlerin de söz konusu alanlardaki çalışmalarınızı yakından ve takdirle takip ediyoruz. Kazan-kazan prensibi çerçevesinde, sizlerle bilgi birikimimizi paylaşmaya, keza sizlerin de bu alanlardaki çalışmalarından ve tecrübelerinden istifade etmeye hazırız, istekliyiz, kararlıyız. Bugünkü birlikteliğimiz; Türk Devletleri Teşkilatı’nın her bir üyesi ve gözlemcisi arasında sanayide, bilimde, inovasyonda ve teknolojide güçlü bir sinerji için hepimizin elini taşın altına koymaya hazır olduğunun işareti olarak değerlendiriyorum. Özellikle bu ilk toplantımız sonrası icra edilecek eylemler ile; bilim, teknoloji, inovasyon ve sanayi alanlarındaki iş birliğimizin bir sonraki toplantıda çok farklı bir noktaya taşınacağına, ve çok daha büyük çaplı iş birliklerini birlikte başaracağımıza olan inancım tamdır."

"GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR"

Bugün kurulan bu mekanizmanın, liderlerin güçlü iradesi, milletlerin birbirine olan muhabbeti ile TDT bölgesinde adil, sürdürülebilir ve hızlı kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Bakan Kacır, "Gün birlik günüdür. Türk dünyasının yenilikçi, müreffeh ve güçlü bir gelecek inşa etmenin tam zamanıdır." ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri