Bakan Koca açıkladı: Diyarbakır'da vefat sayısı arttı!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan anız yangını büyük bir trajediye neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 11'e yükseldiğini açıkladı.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebiyle 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yangından etkilendi" ifadelerini kullandı.

5 hasta entübe edildi

Yangın sonucu Diyarbakır'da 4'ü entübe olmak üzere 5 hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirten Koca, Şanlıurfa'da da bir hastanın entübe olarak tedavi altında olduğunu aktardı.

ACİL MÜDAHALE VE YARDIM EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

Yangın bölgesine hızla müdahale eden sağlık ekipleri, Diyarbakır'dan 24 ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin'den 15 ambulans ve 4 UMKE Timi gönderildi. Yangınlar ilgili birimler tarafından kontrol altına alınıp söndürüldü ve şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bakan Koca'dan taziye mesajı

Bakan Koca, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakan Tunç, yangında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri