Bakan Kurum: ‘Sıfır Atık Hareketi' yeni boyuta taşınacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Hareketi’nin 7. yıl dönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2023 yılı hedeflerine ulaştıklarını duyurarak, 2035 yılı için yüzde 60 geri kazanım hedefi koyduklarını açıkladı.

Bakan Kurum, pilot ilçe sayısını 7 bölgeye yayarak, Depozito Yönetim Sistemi’ni hayata geçirerek Sıfır Atık Hareketi'ni yeni bir aşamaya taşıyacaklarını belirtti.

Sıfır Atık Hareketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, 27 Eylül 2017'de başlatıldı. 7 yıl içinde geri dönüşüm sayesinde 185 milyar TL ekonomik katkı sağlanırken, 498 milyon ağaç kesilmekten kurtarıldı, 819 milyon metreküp su tasarrufu sağlandı. Ayrıca, 127 milyon varil petrolden tasarruf edilerek 5,9 milyon ton sera gazı salınımı önlendi ve 2,6 milyar kilovat saat enerji tasarrufu gerçekleştirildi.

Sıfır Atık Hareketi, “7 Yılda 7 Kıtada” sloganıyla uluslararası alanda da dikkat çekti ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok kuruluştan ödül aldı. Bakan Kurum, hareketin yeni pilot ilçelerle ve Depozito Yönetim Sistemi ile daha da güçleneceğine vurgu yaptı.

"SIFIR ATIK HAREKETİ'Nİ YENİ BİR AŞAMAYA TAŞIYACAĞIZ"

Kurum, paylaşımında, "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde başlattığımız Sıfır Atık Hareketi ile daha yaşanabilir bir dünya için bir köprü kurduk. 2035 yılına kadar yüzde 60 geri kazanım hedefimize ulaşmak için pilot ilçeleri 7 bölgeye yayacak ve Sıfır Atık Hareketi'ni yeni bir aşamaya taşıyacağız. Sıfır atık ile kazanan ülkemiz ve gelecek nesiller olacak" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri