Bakan Kurum'dan Osmaniye ziyareti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Osmaniye'de yaptığı ziyaret sırasında, 2025 yılına kadar depremin etkilediği bölgelerde evine girmeyen tek bir afetzede kalmayacağını belirtti. Osmaniye Belediyesi ve depremde büyük hasar gören bölgeleri ziyaret eden Bakan Kurum, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Kurum, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Osmaniye'mize tekrar başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Deprem bölgesini anbean takip eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve sevgilerini Osmaniyeli kardeşlerimize iletmek istiyorum." dedi.

"200 BİN KONUTUMUZU 11 İLDE TESLİM EDECEĞİZ"

Göreve geldikleri andan itibaren deprem bölgesinde çalışmalara hızla başladıklarını belirten Kurum, "6 Şubat'ta başladığımız seferberlik anlayışıyla 11 ilde 276 bin konutun inşaatı süratli bir şekilde devam etmektedir. Yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu 11 ilde teslim edeceğiz ve 2025 yılına geldiğimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kardeşimiz kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Depremin ardından 46 günde 11 ilde 180 bin konutun temelini attıklarını hatırlatan Bakan Kurum, "İnşallah her ay 25-30 bin konutun teslimini yapıp, 2025 yılına geldiğimizde artık tüm deprem bölgesinde yeni konutlarda vatandaşlarımızın oturduğu, ticaretiyle, turizmiyle, üretimiyle, istihdamıyla kalkınmış bir bölgeyi hep birlikte göreceğiz." dedi.

Kurulan yuvanın sakinlerinden dua almanın en büyük gayeleri olduğunu belirten Kurum, "Depremzede kardeşlerimizin duasını almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

OSMANİYE'DE 3.572 YENİ KONUT TESLİM EDİLDİ

Osmaniye'de şimdiye kadar 3.572 yeni konutu depremzedelere teslim ettiklerini aktaran Kurum, yıl sonuna kadar belirlenen alanlardaki konutların tamamlanacağını ve etap etap teslim edileceğini belirtti. "Ağustos, Eylül, Ekim aylarında konut teslimlerini Osmaniyeli kardeşlerimize yapacağız. Başlatmış olduğumuz 9.100 konut ve iş yeri Osmaniye'de hızlı bir şekilde tamamlanıp teslim edilecek." dedi.

"GELECEĞİN MUHTEŞEM TÜRK ŞEHİRLERİ OLACAK"

Bakan Kurum, deprem bölgesinde sadece konut yapmadıklarını, aynı zamanda yeni bir sosyal yaşam alanı oluşturduklarını belirterek, "Deprem bölgesinin iklim şartları, ekonomik koşulları ve vatandaşların taleplerine uygun projeler yapıyoruz. Yapılan projeler yeşil alanları, parkları ve bahçeleriyle geleceğin muhteşem Türk şehirleri olacak." diye konuştu.

İstiklal şehri olan Osmaniye'nin gelecekte istikbalin de şehirleri olacağını ifade eden Kurum, "Çok acı günler çeken vatandaşlarımızın istikbalini birlikte inşa edeceğiz. 11 ildeki hiçbir kardeşimiz kendisini yalnız hissetmeyecek. Ne dün ne de yarın kimseyi geride bırakmadık, ayırt etmedik. Depremzede kardeşlerimizin yüzü gülene kadar biz gülmeyeceğiz." dedi.

Bakan Kurum, Türkiye Yüzyılı idealini gerçekleştirmenin yolunun deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmaktan geçtiğini vurguladı. "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kutlu bir davamız var. Bu dava Türkiye Yüzyılı idealidir. Ortak vatanımız Türkiye'dir ve ortak derdimiz deprem bölgesidir. Deprem bölgesindeki her yeni yuva, açılan iş yeri ve canlanan sanayi, turizm Türkiye'yi daha güçlü hale getirecektir." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri