Bakan Mehmet Şimşek'ten Acemoğlu'na Nobel tebriği!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Türk ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nu tebrik etti.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından yapılan açıklamada, Nobel Ekonomi Ödülü'nün Acemoğlu, İngiliz ekonomistler Prof. Dr. Simon Johnson ve Prof. Dr. James Robinson’a "kurumların oluşumu ve refaha etkilerine yönelik çalışmaları" dolayısıyla verildiği duyuruldu.

Acemoğlu’nun Nobel Ödülü’nü kazanmasının ardından Bakan Şimşek, sosyal medya platformu X üzerinden bir mesaj paylaşarak şu ifadelere yer verdi: "Kurumların oluşumu ve refaha etkisine yönelik çalışmalarıyla 2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan değerli ekonomist Sayın Daron Acemoğlu’nu yürekten tebrik ediyoruz."

TÜRK BİLİM İNSANI DÜNYADA GURUR KAYNAĞI OLDU

Prof. Dr. Daron Acemoğlu, kurumların toplumlar üzerindeki etkisini derinlemesine inceleyen çalışmalarıyla sadece akademik dünyada değil, global ekonomik ve politik çevrelerde de büyük saygı kazandı. Johnson ve Robinson ile birlikte yürüttüğü bu araştırmalar, ekonomik kalkınma ve refahın temel dinamiklerine ışık tutarak, farklı ülkelerdeki kurumların ekonomik büyümeyi nasıl etkilediğini ortaya koydu.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN TEBRİKLER

Daron Acemoğlu'nun Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanması, Türkiye'de büyük bir sevinç ve gurur kaynağı oldu. Bakan Şimşek'in tebrik mesajı, Türkiye'nin bilim dünyasındaki bu büyük başarıya verdiği desteğin bir simgesi olarak öne çıktı. Acemoğlu’nun çalışmaları, sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda Türkiye’nin ekonomik ve politik geleceğine dair öngörülerine de katkı sağlamasıyla dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri