Bakan Mehmet Şimşek'ten kira sözleşmesi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de kira sözleşmelerinin dijital ortamda düzenlenmesini sağlayacak yeni bir uygulamayı duyurdu.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Şimşek, “Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız. Vatandaşlarımız, bu yenilikle işlemlerini kolay ve güvenli şekilde gerçekleştirebilecek,” dedi. Türkiye genelinde kira sözleşmelerini daha hızlı ve güvenilir hale getirmeyi amaçlayan bu sistemle bürokrasinin azaltılması da hedefleniyor.

BÜROKRASİYİ AZALTACAK, İŞLEMLERİ HIZLANDIRACAK

Bakanlık tarafından yapılan çalışmalara göre, yeni sistem sayesinde taşınmaz sahipleri, kira sözleşmelerini e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca hazırlayabilecek ve kiracılar da yine e-Devlet aracılığıyla bu sözleşmeleri onaylayabilecek. İlk aşamanın kısa süre içinde devreye girmesi planlanırken, yıl sonuna kadar emlak danışmanlarının da bu platform üzerinden yetkili olarak işlem yapabilmesi sağlanacak.

Hizmetin, vatandaşların kira anlaşmalarıyla ilgili uyuşmazlıklarının azaltılması ve işlemlerinin dijital ortamda daha güvenli yapılması için geliştirildiğini belirten Şimşek, e-Devlet’in güvenilir bir altyapı sunduğunu ve kira işlemlerinde yaşanabilecek sorunları en aza indirmek için bu çözümün devreye alındığını vurguladı. Ayrıca, bu uygulamanın Türkiye'nin dijitalleşme sürecinde önemli bir adım olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE GAYRİMENKUL DEĞER HARİTASI İÇİN VERİ SAĞLANACAK

Şimşek, yeni uygulamanın aynı zamanda Türkiye’nin gayrimenkul veri tabanının oluşturulmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Bu hizmet aracılığıyla Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası’nın oluşturulacağını belirten Şimşek, vatandaşların kira bedellerine dair verilerin daha düzenli bir şekilde toplanarak gayrimenkul sektöründe şeffaflığın artırılacağını ve planlama açısından önemli bir veri tabanının oluşacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri