Bakan Şimşek ABD'li yatırımcılarla görüştü: İlave vergi gündemi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’ta, ABD'nin önde gelen yatırım bankaları Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst düzey yöneticileriyle önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bakan Şimşek, yatırımcılara Türkiye’nin ekonomik yol haritasını aktarırken, yeni ilave vergilerin planlanmadığını vurguladı.

ABD’deki temasları kapsamında dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticileriyle bir araya gelen Şimşek, yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin maliye politikaları, harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadele stratejilerini detaylandırdı. Ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Goldman Sachs iş birliğiyle düzenlenen Yatırım Konferansı'nda da Türkiye ekonomisinin geleceğine dair kapsamlı bir sunum yaptı. Toplantının moderatörlüğünü Goldman Sachs Küresel İlişkiler Başkanı Jared Cohen üstlendi.

YATIRIMCILARA GÜVENCE: "YENİ VERGİLER YOK"

Yatırımcıların Türkiye’deki ekonomik reformlara yönelik sorularını yanıtlayan Şimşek, Türkiye’nin mali disiplin çerçevesinde sıkı bir harcama politikası izleyeceğini belirtti. Ancak yatırımcıların endişelerini gidermek adına, ülke ekonomisini toparlama sürecinde yeni ilave vergilerin getirilmesinin planlanmadığını ifade etti.

META VE IFC YÖNETİCİLERİYLE İKİLİ GÖRÜŞMELER

Bakan Şimşek, temasları sırasında ayrıca META Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde Türkiye'nin IFC'den 2024-2028 yılları arasında 9 milyar dolar tutarında finansman sağlamasının planlandığı belirtildi. 2024 mali yılı için 3,6 milyar dolar, 2025 mali yılı için ise 600 milyon dolar finansman özel sektöre tahsis edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri