Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yargı mensupları, avukatlar, akademisyenler, bilim insanları ve sivil toplum kuruluşları gibi geniş bir yelpazeden gelen önerilerin değerlendirildiğini belirtti.
Tunç, yargı reformu sürecinde vatandaşlardan gelen 45 bin görüşün titizlikle incelendiğini vurgulayarak, "Büyük bir emeğin ürünü olan bu strateji belgesinin son aşamasına geldik." ifadelerini kullandı.
Belgenin, hukukun üstünlüğünü esas alarak, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi oluşturma vizyonuyla hazırlandığını dile getiren Tunç, toplumda adalet duygusunu güçlendirmeye yönelik somut adımlar atılacağını kaydetti.
Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde, adaletin hızlı bir şekilde tecellisini sağlayacak, kamu vicdanında rahatsızlık yaratan durumların önüne geçecek, ceza adalet sisteminin etkinliğini artıracak ve hukuk ile idari yargılama süreçlerini sadeleştirecek çeşitli hedeflerin yer aldığını ifade etti. "Bu hedefleri birer birer hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz." diyerek reform sürecine olan kararlılığını gösterdi.