Bakan Uraloğlu, Filistin Halkı'yla Uluslararası Dayanışma Günü Resepsiyonu'nda konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filistin meselesinin adil bir çözüme kavuşturulmadan dünyada kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filistin meselesinin adil bir çözüme kavuşturulmadan dünyada kalıcı barış ve istikrarın sağlanamayacağını belirterek, "1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin vücut bulması, sürdürülebilir adil bir barışın tek yoludur." dedi.

Uraloğlu, Filistin Halkı'yla Uluslararası Dayanışma Günü Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, bu saldırılarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar için başsağlığı diledi. Gazze'deki ağır bombardıman altında yaşam mücadelesi veren insanlara da desteklerini ileten Uraloğlu, Filistin halkının zorunlu sürgüne maruz bırakıldığını vurgulayarak, uluslararası hukukun en ağır ihlali olan yerinden edilmelere karşı olduklarını belirtti. Uraloğlu, Türkiye'nin Filistinlilere yönelik yardımlarının artarak devam ettiğini ve bu kapsamda 214 ton insani yardım malzemesinin Gazze'ye ulaştırılmak üzere sevk edildiğini ifade etti. Ayrıca, Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nde tedavi gören hastaların Türkiye'de tedavisi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Uraloğlu, son günlerdeki insani aranın önemli bir adım olduğunu ancak asıl beklentilerinin çatışmaların tamamen sona ermesi ve adil bir barış sürecinin başlatılması olduğunu vurguladı. Filistin meselesinin çözülmeden bölgede ve dünyada kalıcı barışın mümkün olamayacağını belirten Uraloğlu, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin vücut bulmasının sürdürülebilir adil bir barışın tek yolu olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri