Bakan Uraloğlu: Türkiye, Avrupa için önemli bir ticari ortaktır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da ATLAS Projesi'nin kapanış töreninde açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, "Türkiye, Avrupa için önemli bir ticari ortaktır" dedi.

Ankara'da Avrupa Birliği (AB) Müktesebatına Uyum Sürecinde Türkiye'nin Ulaştırma Mevzuatının Analizi (ATLAS) Projesi'nin kapanış töreni düzenlendi.

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ATLAS'ın ulaştırma mevzuatını bütün yönleriyle kapsayan ilk çalışma olduğunu belirtti.

Uraloğlu, "Avrupa Komisyonu'nun Türkiye Raporu'nda da büyük bir önem atfedilen projemizin, mevzuat uyumu anlamında tüm sektörlerimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum" dedi.

"TÜRKİYE AVRUPA İÇİN ÖNEMLİ BİR TİCARİ ORTAK"

Türkiye'nin politik, güvenlik ve ekonomik açıdan büyük bir rol ve önem kazandığını belirten Uraloğlu, "Türkiye ayrıca Avrupa için önemli bir ticari ortaktır. 31 Aralık 1995 tarihinde Gümrük Birliği'nin ihdas edilmesiyle Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında büyük bir ivme kazanan ticaret hacmi 2023'te 210,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) uluslararası ticaret verilerine göre de AB ülkelerine en fazla ihracat gerçekleştiren ülkeler sıralamasında Türkiye 6. sırada yer aldı. Tüm bu gerçeklerden hareketle Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin derinliği ve işbirliklerinin önemi gün gibi ortadır" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri