Bakan Uraloğlu'nun telefonu klonlandı: Büyük güvenlik açığı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık görevi sırasında cep telefonunun klonlandığını açıkladı. Uraloğlu, cep telefonunun kopyalanarak kendi adına aramalar yapan kişinin yakalandığını belirtti.

Bakanlık görevi sırasında yaşanan bu olay sonrası Bakan Uraloğlu, telefonunun klonlanarak kendi adına aramalar yapıldığını açıkladı. Yapılan incelemeler sonucunda, bu eylemi gerçekleştiren kişinin tespit edilerek yakalandığını bildirdi.

MECLİS DİJİTAL MECRALAR KOMİSYONU’NDA BİLGİLENDİRME

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'nda milletvekillerine olayla ilgili bilgi verdi. Uraloğlu, yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte artık herkesin telefon seslerinin taklit edilebildiğini vurguladı. Bu gelişmeler ışığında, siber güvenlik konusundaki önlemlerin artırılmasının önemine dikkat çekti.

"ÖNLEMLER ARTIRILSIN" ÇAĞRISI

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarının ardından, komisyon üyeleri siber güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine yönelik çağrıda bulundu. Uraloğlu, “Gerçekten bu konuda siber güvenlikle beraber almamız gereken birçok önlem var. Birçok önlem de alınmış durumda” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri